Liga prvaka

Real u fotofinišu do pobjede kod Intera

Real Madrid je u prvom kolu Lige prvaka na najtežem gostovanju u skupini svladao Inter pogotkom Rodryga u 89. minuti, nakon sjajne kontre i odličnog proigravanja Camavinge.
Sport / Nogomet | 15. 09. 2021. u 22:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bila je ovo utakmica s dva različita poluvremena, u prvome je puno priilika imao Inter, dok je u drugom kontrolu nad loptom preuzeo Real i prema kraju dvoboja je postajao sve opasniji.

Na San Siru su s jedne strane nastupili Edin Džeko, Marcelo Brozović i Ivan Perišić za domaćine, dok je LUka Modrić dirigirao igrom Kraljevskog kluba.

Inter je bio puno opasnija momčad s 14 udaraca prema vratima Reala u prvom dijelu, a četiri su išla i u okvir. Real je u istom periodu uputio pet udaraca, a nijedan nije pronašao okvir gola.

Realov vratar Courtois sjajno je spašavo ispred Džeke (9.), Lautara Martineza (19.), dok je dobar udarac Brozovića u 37. minuti iz daljine koji je prošao tik uz vratnicu.

U drugom dijelu nastavila se dominacija Intera pa vrijedi istaknuti prijetnju Džeke u 53. minuti, a na vratima Reala ponovno je bio spreman Courtois.

Nakon toga Real je malo živnuo, ali tek s blagom prednošću u posjedu i udarcem Carvajala u 57. minuti koji je Handanovič obranio.

Kako Inter nije naplatio dominaciju iz prvog dijela, Real je svoju ipak uspio. U 80. minuti Camavinga je zamijenio Modrića, a to će se pokazati kao pun pogodak jer je ovaj nadareni mladić asistirao Rodrygu (ušao umjesto Lucasa Vazqueza) u 90. minuti za pobjedu.

Tako su mladi rezervisti donijeli važnu pobjedu Realu na startu kvalifikacija.

Ranije su u ovoj skupini D igrali Sheriff i Šahtar, a moldavski klub još jednom je pokazao pobjedom od 2:0 da nije slučajno završio u ovoj fazi natjecanja.

Kopirati
Drag cursor here to close