Gotov posao

Real službeno potvrdio: Luka Jović potpisao do 2025. godine!

Luka Jović (21) stiže u Madrid iz Eintrachta u kojem je proveo dvije sezone. Nijemci bi, prema pisanju medija, trebali zaraditi više od 50 milijuna eura.
Sport / Nogomet | 04. 06. 2019. u 14:23 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kao što se nagađalo već neko vrijeme kao realna opcija, Luka Jović službeno je potvrđen kao novi igrač Real Madrida. Klub je objavio kako je potpisan ugovor do 2025. godine, a srpski nogometaš još treba proći liječnički pregled.

21-godišnji Luka Jović stiže u Madrid iz Eintrachta u kojem je proveo dvije sezone. Nijemci bi, prema pisanju Bilda, trebali zaraditi više od 60 milijuna eura. Benfici bi trebalo pripasti 30 posto ostvarenog iznosa transfera.

U ovoj sezoni je zabio 27 golova u svim natjecanjima. I dok je postigao respektabilnih 17 pogodaka u Bundesligi, u Europskoj ligi upisao je vrlo impresivnih deset golova.

Madriđani su već duže vrijeme u potrazi za napadačem koji bi u dogledno vrijeme mogao zamijeniti Karima Benzemu, ali i igrati zajedno s njim. U Realu su očito procijenili da je Jović kompatibilan s Benzemom te da će biti pojačanje, odnosno da će riješiti Realov golgeterski problem.

Prije nekoliko mjeseci bio je Jović navodno prvi izbor Barcelone koja je odustala od posla kad je dobila signal iz Frankfurta kako će ga radije transferirati u Madrid zbog odličnih odnosa ova dva kluba.

Real bi ovih dana trebao potvrditi još jedan transfer, onaj Ferlanda Mendyja koji je već prošao liječnički pregled u Parizu. Transfer Edena Hazarda malo je ''zapeo'', ali i on se uskoro očekuje u Madridu.

Ranije je ove sezone već dogovoren transfer brazilskog stopera, također 21-godišnjaka Edera Militaa iz Porta za 50 miljuna eura.

Fredi Bobić: Za sve postoji granica bola

U jednome se trenutku učinilo da se Eintracht i Real ipak neće dogovoriti, jer Madriđani nisu bili spremni platiti više od 50 milijuna eura.

Čini se kako su se klubovi u međuvremenu ipak našli na opciji 60 + 5 milijuna. Doduše, klubovi su se dogovorili da ne objavljuju brojke.

"Gledano sa sportskog aspekta, odlazak Luke Jovića je za nas veliki gubitak. Njegova eksplozivnost i opasnost po protivnički gol u posljednje dvije godine primijećeni su diljem Europe, a mi smo od toga značajno sportski profitirali. S druge strane, bilo nam je jasno da negdje postoji i financijska granica boli koju morate uvažiti", izjavio je sportski direktor Eintrachta Fredi Bobić.

U njemačkom nogometu mnogi su naprosto oduševljeni radom Fredija Bobića u Eintrachtu, jer je za relativno sitan novac dobio Jovića, Rebića i Hallera, koji sad vrijede najmanje desetostruko.

Ukoliko uspije pogoditi s igračima koji će zamijeniti Jovića i eventalno Rebića i Hallera, u slučaju da i njih proda, Bobić će zasigurno i sam postati uistinu tražen menadžer koji nadilazi razinu kluba kao što je Eintracht.

Kopirati
Drag cursor here to close