Luka je Luka

Real osvojio Trofej Bernabeu, ovacije za Luku Modrića

Na ovoj utakmici, koja je Los Blancosima poslužila kao generalna proba uoči Superkupa Europe protiv Atletica, Karim Benzema i Gareth Bale pokazali su kako postoji život i nakon Cristiana Ronalda.
Sport / Nogomet | 12. 08. 2018. u 08:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tradicionalni "Trofeo Bernabeu" pripao je u subotu domaćem Realu koji je s 3:1 nadigrao AC Milan. Luka Modrić, kojem je ovo bio prvi nastup za klub nakon Svjetskog prvenstva, ušao je u igru u 76. minuti umjesto Isca i doživio ovacije gledališta.

Na ovoj utakmici, koja je Los Blancosima poslužila kao generalna proba uoči Superkupa Europe protiv Atletica, Karim Benzema i Gareth Bale pokazali su kako postoji život i nakon Cristiana Ronalda.

Bale je strijelac bio već u drugoj minuti, a Velšanin je pogodio na samom kraju prvog poluvremena. Treći pogodak djelo je Borje Mayorala u 91. minuti utakmice, dok je strijelac za Milan bio Gonzalo Higuain u 4. minuti.

Pogotku Mayorala prethodila je sjajna akcija Lucasa Vazqueza i Luke Modrića, koji je sjajno šutirao, a odbijenu loptu je mladi napadač Reala glavom pospremio u mrežu.

Luka Modrić definitivno je jedno od najvažnijih imena Reala u zadnjih deset godina, a predsjednik Perez nije dozvolio njegov odlazak, jer bi to imalo značajne posljedice po igru tima u novoj sezoni.

U Realu se s odlaskom trenera Zinedine Zidanea pokrenula prava lavina odlazaka važnih aktera. Cristiano Ronaldo prešao je u Juventus, Modrića su već ''vidjeli'' u Interu, dok su mladi nezadovoljnici Kovačić i Theo Hernández gotovo pobjegli sa Bernabeua i pronašli nove klubove.

U srijedu 15. kolovoza Real i Atletico igraju europski Superkup, što je ujedno prilika za prvi ovosezonski službeni trofej. Rivalstvo ova dva kluba iz Madrida je toliko da ne treba sumnjati u vatru na terenu.

Atletico ima nevjerojatan napadački kadar predvođen Griezmanom i Diegom Costom, a kao njihov backup tu je Nikola Kalinić. Spomene li se Portugalac Gelson Martins, koji se kao i Kalinić upravo pridružio klubu s Wanda Metropilitana, jasno je da će biti akcija pred golom vratara Reala.

S druge strane, Bale, Benzema, Isco i Asensio su također jamstvo da će dominirati napadački nogomet.

Međutim, Atletico je na generalnoj probi uoči ovog važnog susreta s Realom prilično podbacio, jer su na domaćem terenu izgubili od milanskog Intera 0:1 (strijelac Lautaro Martinez). Nikola Kalinić zamijenio je Diega Costu u 61. minuti. Za Inter je Brozović igrao do 60. minute.

Utakmica između Atletica i Reala igra se u Tallinu.

Video: Publika dočekuje Modrića
Kopirati
Drag cursor here to close