Radikaln potez

Real Madrid želi napustiti La Ligu i igrati u engleskom Premiershipu

Najveći europski klub želi igrati u Premier ligi, a opcije su i talijanska Serija A kao i njemačka Bundesliga, tvrdi Mundo Deportivo.
Sport / Nogomet | 14. 08. 2021. u 11:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je plan formiranja Superlige propao ili je barem prolongiran, Real Madrid prema tvrdnjama katalonskog lista Mundo Deportivo traži pravni način na koji bi se mogao priključiti igranju u engleskoj Premier ligi.

Kraljevski klub je već sedmicima u otvorenom ratu s čelnicima La Lige, a ima i podršku velikog rivala Barcelone.

Kap koja je prelila čašu je potpis ugovora o TV pravima predsjednika La Lige Javiera Tebasa s američkim investicijskim fondom (CBC), kojem bi tako pripao veliki dio kolača od zarade.

Četiri španjolska kluba, među kojima je i Real Madrid, odbili su potpisati ovaj ugovor, po kojem bi spomenuti fond zarađivao u sljedećih 50 godina od La Lige.

Real i Barca su to odlučno odbacili, Kraljevi su najavili i tužbu, a sada su otišli najdalje u svojim idejama, te traže novo natjecanje kojem bi se mogli priključiti.

Najveći europski klub želi igrati u Premier ligi, a opcije su i talijanska Serija A kao i njemačka Bundesliga, tvrdi Mundo Deportivo.

Najveći problem u ideji predsjednika Reala Florentina Pereza da se pridruži Premier ligi je "Brexit", zbog čega bi sa pravne strane dodatno bilo otežano da Real kao neengleski klub postane član tog prvenstva.

Ipak, upiti kluba kako bi saznali mogu li napustiti La Ligu i pridružiti se Premier ligi više nisu samo prijetnja, već ostaju aktivirani za buduće sezone, zaključuje Mundo Deportivo.

Kopirati
Drag cursor here to close