U Madridu odigrana najluđa utakmica godine

Real Madrid treći put zaredom u finalu Lige prvaka

Real Madrid je na svojem Santiago Bernabeu u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka odigrao 2:2 protiv Bayerna te se s ukupnih 4:3 plasirao u finale.
Sport / Nogomet | 01. 05. 2018. u 22:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Real Madrid je na svojem Santiago Bernabeu u uzvratnom susretu polufinala Lige prvaka odigrao 2:2 protiv Bayerna te se s ukupnih 4:3 plasirao u finale.

Oba pogotka za Real postigao je Karim Benzema, u 11. i 46. minuti, dok su strijelci za Bayern bili Joshua Kimmich (3) i James Rodriguez (63).

Uzvrat u Madridu počeo je idealno za Bayern, baš kao i prvi dvoboj odigran prije šest dana u Muenchenu, a čak je i strijelac vodećeg pogotka bio isti. Joshua Kimmich je već u 3. minuti pokazao izrazitu snalažljivost i hladnokrvnost u kaznenom prostoru kad je, nakon ubačaja Thomasa Muellera s desne strane i loše reakcije Sergija Ramosa, s ruba peterca svladao Keylora Navasa.

Svjesni toga da im jedan pogodak nije dovoljan za plasman u finale, gosti su nastavili napadati, ali su u takvoj igri dosta prostora ostavljali Realovim nogometašima za kontranapade, a u njima su glavne 'mete' domaćih veznih igrača bili Cristiano Ronaldo i Karim Benzema. U 11. minuti upravo je francuski napadač zatresao mrežu. Akciju je pokrenuo hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, kojeg je Zinedine Zidane stavio u početnu postavu uz bok Luki Modriću.

Kovačić je odlično prebacio igru na lijevi bok i dugačkim dodavanjem poslužio Marcela. Brazilac je poslao ubačaj na drugu vratnicu, gdje je David Alaba zaboravio na Benzemu, a ovome nije bilo teško pogoditi nebranjeni kut, s obzirom na to da je gostujući vratar Sven Ulreich ostao po sredini gola.

Bayern je do novog vodstva mogao doći u 33. minuti. Mats Hummels idealno je poslužio Roberta Lewandowskog u kaznenom prostoru, ali je najbolji strijelac Bavaraca ostao bez pogotka, jer je Navas izašao kao pobjednik. No, u nastavku akcije je Mueller odlično glavom poslužio Jamesa Rodrigueza koji je s dva metra uspio poslati loptu preko grede.

U 39. minuti je Cristiano Ronaldo uputio prvi opasan udarac, ali je Ulreich dobrom intervencijom izvukao loptu iz lijevog donjeg kuta. Dva puta su tijekom prvog poluvremena gosti tražili od turskog suca Cuneyta Cakira da pokaže na bijelu točku, prvi put zbog starta na Lewandowskom, a drugi put zbog igranja rukom Marcela nakon ubačaja, ali su njihovi protesti bili uzaludni. Tako je nakon prvog dijela ostalo 1-1, rezultat kojim je Real bio u finalu, ali i koji je ostavljao nadu Bavarcima.

No, već nakon tridesetak sekundi igre u drugom poluvremenu Real je napravio veliki korak prema trećem uzastopnom finalu Lige prvaka. Tolisso je vraćao loptu Ulreichu, a Bayernov vratar je u dvojbi što napraviti s loptom pogriješio, dopustio da mu ona prođe ispod noge i ravno pred Benzemu koji ju je po drugi put poslao u mrežu za erupciju oduševljenja kod domaćih navijača.

Zidaneova momčad je nakon pogotka još više zbila redove i čekala novu pogrešku gostiju ili priliku za ubojite protuudare. U 53. minuti Luka Modrić je pokušao preciznim udarcem sa 16 metara svladati Ulreicha, ali je lopta prošla s krive strane vratnice. Minutu poslije Ronaldo je mogao zapečatiti prolaz u finale, ali je njegov udarac nakon ubačaja Marcela završio visoko iznad vrata.

Promašaje Madriđana iskoristili su igrači Bayerna i u 63. minuti došli do izjednačujućeg pogotka. Stoper Sule našao se na poziciji desnog krila i odlično ubacio u kazneni prostor. Prvi pokušaj Jamesa Rodrigueza završio je u bloku, ali je Kolumbijac natrčao na odbijenu loptu i provukao je kroz noge Navasu.

U 74. minuti Tolisso je odlično pucao iz neposredne blizine, ali je Keylor Navas još jednom izašao kao pobjednik, kao što je činio i u prvom dvoboju, kad je bio najbolji igrač Reala, prenosi Hina.

Bavarci su do kraja utakmice pokušavali doći do pogotka koji bi ih odveo u finale kojem će domaćin biti Kijev, ali i kad bi prošli sve obrambene prepreke, uvijek je tu bio Keylor Navas, svakako najzaslužniji za prolaz Reala u 16. veliko europsko finale. Tome u prilog ide i konačna statistika koja je pokazala 20 udaraca gostiju, a samo devet Reala. Od osam udaraca koji su išli u okvir Navas je obranio šest.

Real će u finalu, 26. svibnja u Kijevu, igrati protiv boljeg iz dvoboja Liverpoola i Rome. Rimljani će na Olimpicu pokušati nadoknaditi zaostatak od 2-5 iz prve utakmice.

Kopirati
Drag cursor here to close