Atleti bez damara

Real Madrid spustio gradskog rivala na zemlju

Real je poveo u 15. minuti, kad je nakon Kroosova ubacivanja iz kuta Casemiro udarcem glavom svladao vratara Atletica Jana Oblaka.
Sport / Nogomet | 12. 12. 2020. u 22:57 Bljesak.info/Hina

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Madridski derbi odigran u subotu na stadionu Alfredo di Stefano završio je pobjedom Reala od 2:0 (1:0), a to je bio prvi ovosezonski poraz Atletica, koji je i dalje vodeća momčadi španjolske La Lige.

Aktualni španjolski prvak je poveo u 15. minuti, kad je nakon Kroosova ubacivanja iz kuta Casemiro udarcem glavom svladao vratara Atletica Jana Oblaka.

Za drugi pogodak trebalo je čekati do 63. minute, a lopta je opet završila iza leđa nesretnog Slovenca. S više od 20 metara Dani Carvajal je uputio snažan udarac i pogodio vratnicu. Oblak je pokušao obraniti, a na kraju je postao strijelac, jer se od njegovih leđa lopta odbila u mrežu.

Podređeni Atleticovi igrači tek su u 80. minuti uspjeli uputiti prvi udarac unutar okvira Realova gola, ali je Saulov pokušaj glavom iz blizine uspio obraniti Thibaut Courtois.

Luka Modrić je bio u početnoj postavi i odigrao još jednu dojmljivu utakmicu, a Zinedine Zidane ga je u 88. minuti povukao iz igre i uveo Valverdea.

Atletico je unatoč porazu ostao na vrhu ljestvice sa 26 bodova, jednim više od drugoplasiranog Real Sociedada. Real Madrid se sa 23 boda popeo na treće mjesto.

U utakmici odigranoj u ranijem terminu nogometaši Seville slavili su sa 1:0 (0:0) na gostovanju kod Getafea. Jedini pogodak postigao je domaći branič Xabier Etxeita koji je u 81. minuti reagirao poput centarfora Seville i nakon ubačaja Susa glavom neobranjivo poslao loptu u mrežu.

Ivan Rakitić je bio u početnoj postavi Andalužana, a trener Julen Lopetegui povukao ga je iz igre u 65. minuti.

Valencia i Athletic Bilbao su odigrali 2:2 u prvoj utakmici subotnjeg programa. Soler je iz kaznenog udarca u 26. minuti donio vodstvo Valenciji.

Athletic je preokretom u drugom poluvremenu došao do vodstva golovima Villalibrea (55) i Raula Garcije (79-11m). No, Valencia je do boda došla zahvaljujući Valleju koji je u 83. minuti pogodio za 2-2.

Za nogometaše Huesce 13. kolo španjolskog prvenstva bilo je sretno, jer su na svom stadionu ostvarili prvu pobjedu u ovoj sezoni svladavši Alaves sa 1:0 (0:0).

Pogodak vrijedan tri boda i pomaka sa začelja na ljestvici postigao je Ontiveros u 66. minuti. Huesca je sada izjednačena po broju bodova s Osasunom i Levanteom.   

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
   
Kopirati
Drag cursor here to close