Za neke bolje dane

Real Madrid slaže momčad budućnosti

U klubu su svjesni kako se igračka karijera Luke Modrića, Sergia Ramosa, Karima Benzeme i Marcela polako približava kraju, pa ciljano i planirano dovode mlade talente.
Sport / Nogomet | 02. 04. 2020. u 14:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U posljednjih deset godina Real Madrid je osvojio čak 18 trofeja pri čemu četiri Lige prvaka, dva španjolska prvenstva i dva Kupa kralja.

Premda se čini kako će to biti teško nadmašiti u idućem desetljeću, brojni nogometni stručnjaci smatraju kako je budućnost "Kraljevskog kluba" još svjetlija. Na Santiago Bernabeu polagano slažu momčad budućnosti koja bi trebala dominirati europskim i svjetskim nogometom.

U klubu su svjesni kako se igračka karijera Luke Modrića, Sergia Ramosa, Karima Benzeme i Marcela polako približava kraju, pa ciljano i planirano dovode mlade talente.

Posljednji igrač koji je na radaru španjolskog velikana je 16-godišnji napadač Lyona Rayan Cherki.

Mladi Francuz, kojeg uspoređuju s Karimom Benzemom, nakon što je ove sezone izašao na scenu, zaokupio je pažnju Zinedinea Zidanea koji ga već ovoga ljeta želi dovesti u Madrid. Realu posao olakšava činjenica što je mladić već izjavio kako mu je san igrati za Real Madrid.

Cherki je produkt Lyonove nogometne škole i smatraju ga jednim od najvećih francuskih talenata.

Prije dva mjeseca "Kraljevski klub" je angažirao i 17-godišnjeg brazilskog veznjaka Reiniera Jesusa. Mladi brazilski fenomen je s Flamengom osvojio nacionalno prvenstvo i Copa Libertadores te došao do finala klupskog SP-a, a u Madrid je preselio za 30 milijuna eura.

Reiniera su u svojim redovima željeli i Manchester City, Paris Saint Germain i Barcelona. Parižani su mu nudili i veću plaću, no mladić je želio u Madrid, dok je Barcelona prošle godine odbila platiti 35 milijuna eura koliko je za njega tražio Flamengo.

Reinier bi uz sunarodnjake Viniciusa (19) i Rodryga (18) trebao biti jedan od ključnih igrača novog Reala, uostalom to potvrđuje i brojka od 120 milijuna eura koliko je španjolski velikan potrošio na njihovo dovođenje.

Vinicius je stigao u Real u srpnju 2018. iz Flamenga za 45 milijuna eura, dok je Rodrygo došao iz Santosa u lipnju prošle godine za također, 45 milijuna eura.

Norvežanin Martin Odegaard bio je prvi igrač koji je stigao u Real u projektu stvaranja nove momčadi.

Odegaard je u Realu od 2015. godine, kada je stigao iz Stromsgodseta kao 17-godišnjak za četiri milijuna eura. Norvežanin je većinu dosadašnje karijere proveo na posudbama, a trenutačno je u Real Sociedadu, no sve se glasnije spominje kako će ga Real vratiti.

Uz brazilski trio i Odegaarda u momčadi budućnosti su i ukrajinski vratar Andrij Lunin, marokanski branič Achraf Hakimi, japanski veznjak Takefusa Kubo, urugvajski veznjak Federico Valverde, brazilski branič Eder Militrao...

Hakimi je trenutačno na posudbi u Borussiji Dortmund, no na kraju ove sezone se vraća u Madrid. Kubo je, pak četiri godine proveo u mladoj momčadi Barcelone, ali se vratio u Japan gdje ga je 'ukrao' Real.

Stručnjaci smatraju kaji je japanski veznjak jedan od Realovih najperspektivnijih tinejdžera i ne vjeruju kako ga Barca nije prepoznala.

Japanski internacionalac već je odradio sedam nastupa za svoju zemlju i trenutno je na posudbi na Majorci,

Kopirati
Drag cursor here to close