Treća nije bila sreća

Real Madrid pokušao ''oteti'' Lionela Messija 2013. godine za 250 milijuna

Prema pisanju njemačkog Der Spiegela, Florentino Perez želio je aktivirati otkupnu klauzulu Argentinca kako bi ga doveo na Santiago Bernabeu. Ponuđeno mu je 23 milijuna eura godišnje sve do 2021. godine.
Sport / Nogomet | 13. 01. 2018. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Madridski Real pokušao je tri puta ''ukrasti'' Lionela Messija iz Barcelone, a zadnji put to se dogodilo 2013. godine. Kraljevski klub je za usluge Argentinca bio spreman ponuditi tada nevjerojatnih 250 milijuna eura.

Tadašnji obiteljski odvjetnik obitelji Messi, Iñígo Juárez, kao i Lionelov otac Jorge, bili su ponuđeni da isposluju raskid ugovora s Barcelonom, a onda su mogli zatražiti ''koliko žele''.

Prema pisanju njemačkog Der Spiegela, Florentino Perez želio je aktivirati otkupnu klauzulu Argentinca kako bi ga doveo na Santiago Bernabeu. Ponuđeno mu je 23 milijuna eura godišnje sve do 2021. godine.

Nakon što u tome nije uspio, Real je odlučio dovesti Garetha Balea iz Tottenhama za rekordnih 91 milijun eura.

U izvješću njemačkog lista također stoji da je Real Madrid vršio pritisak na tadašnju španjolsku vlast, odnosno na samog premijera Mariana Rajoyja, kako bi se dodatno istraživala Messijeva utaja poreza čime su pokušali napraviti dodatni pritisak na igrača Barcelone, a nakon objavljivanja ovih informacija, iz redova aktualnog prvaka Europe odmah su demantirali takve tvrdnje.

Prelasci igrača iz Barcelone u Real i obratno nisu baš svakodnevna pojava, ali kad bi se događali u povijesti, bivali su prilično spektakularni. Tako je primjerice Real Madrid je u srpnju 2000. godine iz Barcelone doveo Portugalca Figa u transferu vrijednom 50 milijuna eura i taj transfer smatra se jednim od najkontraverznijih u povijesti nogometa.

Lionel Messi u dresu Barceloen odigrao je 400 utakmica u kojima je postigao 365 pogodaka, a za reprezentaciju Argentine upisao je 123 nastupa te je postigao 61 pogodak.

Nakon nedavnog produženja ugovora s Barcelonom, Lionel Messi ima zajamčenih 70 milujuna godišnje bruto (oko 35 milijuna neto), a s bonusima može zaraditi čak 100 milijuna bruto.

Prema izračunu Spiegela, ako bi Barcelona u jednoj sezoni bila španjolski prvak, pobjednik Kupa kralja, prvak Europe i Messi proglašen najboljim igračem svijeta, njegova zarada bi za jednu takvu, ''zakucanu'' sezonu, iznosila nevjerojatnih (bruto) 122.515.205 eura!

Nakon potpisa novog ugovora s vjerojatno najboljim nogometašem svih vremena, u studenom 2017., vodstvo Barcelone izvjesilo je iznad Campa Nou ''strašilo'' kojim tjera ''grabežljivce''. Radi se o odštetnoj klauzuli za Messija u visini od 700 milijuna eura...

Kopirati
Drag cursor here to close