Real Madrid odao počast Luki Modriću  

Modrić se zahvalio navijačima na fantastičnoj podršci tijekom cijelog turnira, ali i priprema.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2018. u 11:02 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

 Madridski Real odao je priznanje najboljem nogometašu Svjetskog prvenstva u Rusiji, osvajaču Zlatne lopte, Luki Modriću.

''Real Madrid ponosan je na Modrića'', stoji u službenoj objavi madridskog kluba.

Naime, kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić proglašen je najboljim nogometašem svjetskog prvenstva u Rusiji na kojem su 'Vatreni' osvojili drugo mjesto.

Za Hrvatsku je debitirao u ožujku 2006. godine u pobjedi (3-2) nad Argentinom, iste godine upisao je i dva nastupa na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. U remiju s Japanom (0-0) na travnjaku je bio od 78., a u remiju s Australijom (2-2) zaigrao od 74. minute.

Prvi pogodak je zabio 16. kolovoza 2006. u Livornu u pobjedi 2-0 protiv tada aktualnih svjetskih prvaka Talijana.

Modrić je za reprezentaciju nastupio na tri svjetska prvenstva (2006, 2014, 2018) i tri europska prvenstva (2008, 2012, 2016), a finale SP-a je bio njegov 113. nastup u kockastom dresu, a ispred njega su tek Stipe Pletikosa (114) i Darijo Srna (134).

"Tužan sam jer smo izgubili, ali i ponosan na sve što smo napravili u Rusiji. Osjećaji su pomiješani, no sigurno kada prođe vrijeme postat ćemo svjesni kakav smo nevjerojatan uspjeh napravili," kazao je Modrić.

Hrvatski kapetan je naglasio kako nije lako izgubiti u finalu.


"Ali to je sport, netko mora pobijediti, a to su danas bili oni. Bili smo bolja ekipa veći dio utakmice, ali su nas pokopale sitnice. I eto - Francuzi slave, a mi smo ponosni", kazao je Modrić," dodavši: "Nema mjesta kukanju, mislim da možemo iz Rusije otići uzdignutom glavom. Možemo biti ponosni što smo napravili i kako smo predstavljali Hrvatsku."

Modrić se zahvalio navijačima na fantastičnoj podršci tijekom cijelog turnira, ali i priprema.

"Hvala im, osjećali smo njihovu podršku tijekom cijelog turnira. Dolazile su poruke iz svih krajeva svijeta i Hrvatske. To nam je bila dodatna snaga i motiv da se ne predajemo i da guramo do kraja. Došli smo do finala, ali nismo uspjeli napraviti posljednji korak."

Modrić je postao već šesti osvajač Zlatne lopte koji ne dolazi iz redova svjetskog prvaka.

"Ponosan sam na to priznanje, ali bio bi sretniji da smo osvojili prvo mjesto. Zahvalio bih se cijeloj ekipi jer bez njih ništa toga ne bi bilo," dodao je.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close