Stara škola

Real Madrid je broj jedan po broju svojih igrača u ligama ''petice''

U neku je ruku i očekivano da 41 igrač koji potječe iz Realove škole, a nastupa u ligama ''petice'', čini nogometnu kremu,
Sport / Nogomet | 24. 10. 2017. u 00:12 M.B./Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  Facebook | Real Madrid C.F.

Madridski Real ima najviše ''svojih'' igrača koji nastupaju u timovima liga ''petice'' (Engleska, Njemačka, Španjolska, Italija, Francuska), njih ukupno 41.

Međutim, najviše igrača koji igraju u 31 najjačoj ligi Europe potječe iz amsterdamskog Ajaxa (71), dok su na drugoj i trećoj poziciji Dinamo (67), Patrizan (61), a onda na četvrtom mjestu Real (58).

Naravno, u neku je ruku i očekivano da 41 igrač koji potječe iz Realove škole, a nastupa u ligama ''petice'', čini nogometnu kremu, ali uzmu li se u obzir materijalne mogućnosti Reala naspram, primjerice, Partizana i Dinama, nije nikakvo čudo što su na Bernabeu unovačeni toliki vrhunski nogometaši.

Iza Reala pozicioniran je Athletic Club (29), a slijede Manchester United (28) Real Sociedad (23), Rennes, AC Milan i Valencia (22), s najvećim brojem igrača koji potječu iz njihovih akademija, a igraju u pet najjačih europskih liga.

Kopirati
Drag cursor here to close