Europski kupovi

Real lagano, u Engleskoj remi, a domaćini slavili u Francuskoj

U engleskom liga kupu, Leicester i Aston Villa igrali su neriješeno, 1:1. Lisice, koje igraju odličnu sezonu, bolje su otvorile susret
Sport / Nogomet | 08. 01. 2020. u 23:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kraljevski klub slavio protiv Valencije 1:3 u Saudijskoj Arabiji. Leicester i Aston Villa neodlučeno u prvom susretu polufinala engleskog liga kupa. U francuskom ligaškom kupu Lyon, Lille i PSG odnijeli pobjede.

U Saudijskoj Arabiji, odigralo se prvo polufinale španjolskog Superkupa, gdje je Real Madrid izborio finale. Španjolski Superkup se po prvi put igra u formatu s četiri momčadi. Danas su snage odmjerili Valencija i Real Madrid.

Real je gotovo rutinski pobijedio Valenciju. Tako je klub iz glavnog grada Španjolske poveo već u 15. minuti golom Kroosa. Toni Kroos je prilikom izvođenja kornera uočio da je golman Valencije otišao na vrh peterca te uputio udarac izravno na gol.

U 39. minuti Isco povećava prednost nakon što mu se lopta sretno odbila. U 42. minuti španjolski reprezentativac je mogao postići i drugi pogodak, ali je sreća bila na strani ''Šišmiša''. Na predah se otišlo s rezultatom 0:2.

Igrala se 65. minuta kada je Luka Jović uputio dodavanje za svog imenjaka Modrića, koji je prelijepo zabio za 0:3. Valencija je postigla utješni pogodak u drugoj minuti nadoknade kada je VAR soba uočila igranje rukom Sergija Ramosa. Daniel Parejo je hladno zabio za utjehu i konačnih 1:3. Sutra će se saznati drugi finalist, kada će snage odmjeriti Barcelona i Atletico Madrid.

U engleskom liga kupu, Leicester i Aston Villa igrali su neriješeno, 1:1. Lisice, koje igraju odličnu sezonu, bolje su otvorile susret. Igrači su uspostavili dominaciju na sredini terena i napadali, ali obrana Aston Ville nekako je odolijevala. U 28. minuti El-Ghazi ubacuje loptu na vrh peterca, a Frederic Guilbert dolazi prvi do nje i dovodi gostujuću ekipu u prednost.

Na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 0:1, iako je ekipa iz Birminghama mogla voditi 0:2, ali udarac Ezrija Konse završio je na gredi. U nastavak domaći su ušli još ofanzivnije, ali nisu uspjeli zabiti sve do 74. minute, kada je Kelechi Iheanacho snažno potegnuo s desetak metara i poravnao rezultat.

Do kraja susreta Leicester je pokušao preokrenuti susret u potpunosti, ali ćemo tek 28. siječnja saznati tko ide u finale kada nas čeka uzvrat u Birminghamu. Drugi par polufinala su klubovi iz Manchestera, Manchester United i Manchester City. Jučer je na Old Traffordu  Man City slavio 1:3.

U Francuskoj se također igrao ligaški kup. Tamo nije bilo nikakvih iznenađenja i domaćini su osigurali svoj nastup u polufinalu. Danas su se igrala tri susreta, a jučer je Reims nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca izbacio prošlogodišnjeg pobjednika, Strasbourg, te prošao dalje.

Danas su još tri ekipe osigurale nastavak natjecanja. Lyon je u uzbudljivoj utakmici porazio Brest 3:1 i tako ih izbacio. Lille je u drugom poluvremenu s dva pogotka unutar osam minuta pobijedio deseteročlani Amiens. PSG je u golijadi ponizio St. Etienne 6:1 pomoću raspoloženog napadačkog trojca Neymar, Icardi i Mbappe.

Kopirati
Drag cursor here to close