Remont

Real krenuo po Mbappea, a na ruku im idu i Pochettinove ideje

Mbappe još nije produžio ugovor koji traje do 2022., a ako tako ostane, PSG će ga morati prodati najkasnije do zime 2021., ili nadareni napadač može otići besplatno.
Sport / Nogomet | 12. 01. 2021. u 16:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogi kažu kako je dolazak Kyliana Mbappea u Real Madrid jednostavno 'predodređen sudbinom'.

Njihova je ljubav obostrana, što je pokazalo i gostovanje PSG-a kod Reala, kada je Santiago Bernabeu zapljeskao mladoj francuskoj zvijezdi, a on je tribinama uzvratio pozdrav.

Kako piše madridski AS, Real je pripremio svoju kalkulaciju za ovaj, ako se ostvari, transfer desetljeća.

U Kraljevskom klubu računaju da će prodajom nekolicine igrača, poput Jovića, Isca i Balea, zaraditi barem 100 milijuna eura, dok bi ostatak iznosa kojim treba financirati dolazak Mbappea financirali kreditom.

To ne bi trebao biti problem jer klub dobro posluje i unatoč velikom padu zarade zbog praznog stadiona. Nadaju se i da će se navijači uskoro vratiti na stadione, pa bi operacija bila još lakša.

Mbappeova cijena nije poznata, ali PSG bi zasigurno tražio 200 milijuna eura. Real se nada da bi mogli spustiti cijenu na nekih 150 milijuna.

Osim financijske kalkulacije, bitan je tajming, a u Madridu vjeruju da je upravo došao pravi trenutak.

Kao prvo, Mbappe još nije produžio ugovor koji traje do 2022., a ako tako ostane, PSG će ga morati prodati najkasnije do zime 2021. ili može otići besplatno.

Pored toga, u PSG-u se spremaju velike promjene nakon dolaska novog trenera Mauricija Pochettina.

Naime, Argentinčeva želja je njegov sunarodnjak Sergio Aguero, a spominje se čak i Lionel Messi - koji želi ponovno igrati s Neymarom i obrnuto - dok bi obranu mogao pojačati Sergio Ramos.

Budući da je došlo vrijeme da i superbogati PSG mora misliti o troškovima - procjenuje se da su prošlu sezonu završili sa 100 milijuna eura deficita - za Pochettinov zamišljeni remont svlačionice morat će prodavati nekog kapitalca.

Mbappe je najvrjedniji igrač kluba, a on prema dosadašnjim signalima iz njegova kampa, ne želi još predugo ostati u rodnom gradu.

Kako pišu španjolski mediji, ako se Pochettinu ostvare sve želje, otvorit će Mbappeu vrata Reala. Čini se da bi pariški klub i trener radije birali dvojac Neymar - Messi, nego Mbappea u napadu.

Kopirati
Drag cursor here to close