Liga prvaka

Real konačno slavio u Dortmundu

Sport / Nogomet | 26. 09. 2017. u 20:46 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U derbiju večeri nogometne Lige prvaka aktualni europski prvak Real Madrid je konačno, tek u sedmom međusobnom susretu u Njemačkoj, pobijedio Borussiju u Dortmundu s 3:1, a u trijumfu je asistencijom za treći gol sudjelovao i kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić.

Real je poveo preko Garetha Balea u 18. minuti, a Velšanin je u 50. minuti asistirao Cristianu Ronaldu za vodstvo europskog prvaka od 2:0.

Borussia se nije predavala i smanjila je golom Pierre-Emerick Aubameyanga u 54. minuti, da bi Ronaldo u 79. minuti zapečatio pobjedu Reala i to na asistenciju Luke Modrića.

"Kraljevski klub" do večerašnjeg ogleda nikada nije pobijedio na Westfalenstadionu. U šest susreta upisao je tri pobjede i tri neodlučena ishoda uz negativnu razliku pogodaka 5:11.Borussija i Real su u skupini igrali i prošle godine i obje utakmice su završile rezultatom 2:2.

U drugom susretu iz skupine H Tottenham je u Nikoziji slavio s glatkih 3-0 uz "hat-trick" Harrya Kanea. Nakon dva kola londonska momčad ima dvije pobjede u ovoj "skupini smrti".

U skupini F Napoli je na stadionu San Paolo s lakoćom pobijedio Feyenoord s 3-1 upisavši i drugu pobjedu.

U drugom susretu Manchester City je teže od očekivanoga slavio protiv Šahtara s 2:0.

U skupini E Liverpool je gostovao u Moskvi kod Spartaka i odigrao 1-1.Domaći su poveli sjajnim golom Fernanda u 23. minuti, a osam minuta kasnije izjednačio je Coutinho.

U skupini G Porto je iznenadio Monaco u Monte Carlu s čak 3-0. Vincent Abouabacar (31, 69) je dvaput bio koban za vrata monegaške momčadi, a u 89. minuti je na 3-0 povećao Layun. Monaco je prošlogodišnji polufinalist,a sada nakon dva kola ima samo jedan bod.

Rezultati susreta 2. kola nogometne Lige prvaka:

U srijedu su na rasporedu susreti u skupinama od A do D. Derbi večeri igrat će se u Parizu gdje će u susretu 2. kola B snage odmjeriti PSG i Bayern.

Kopirati
Drag cursor here to close