Liga prvaka

Real i igrom i rezultatski uvjerljiv; City u uzvrat ide s tijesnom pobjedom

Real Madrid i Manchester City ostvarili su pobjede u domaćim susretima četvrtfinala Lige prvaka. Real je s 3:1 bio bolji od Liverpoola, dok je Manchester City s 2:1 slavio protiv Borussije Dortmund.
Sport / Nogomet | 06. 04. 2021. u 23:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri godine nakon što su odmjerili snage u finalu Lige prvaka, Real Madrid i Liverpool sastali su se večeras u četvrtfinalu istog natjecanja.

Redsi su tražili osvetu za jedan od bolnijih poraza u novijoj povijesti kluba (u finalu igranom u Kijevu bilo 3:1), ali ovaj put nisu bolje prošli.

Liverpool u prvom poluvremenu nije uputio nijedan udarac, što mu se nije dogodilo od 2014. godine.

S obzirom da je nakon jalovog prvog dijela gubio 2:0 i s tim rezultatom mogao biti više nego sretan, u konačnici može biti zadovoljan i s porazom od 3:1.

I Zidane i Klopp u utakmicu su ušli s velikim problemima u obrani, jer domaći strateg nije mogao računati na Ramosa i Varanea, dok je gostujući već dulje vrijeme bez van Dijka, Matipa i Gomeza.

Philips i Kabak zauzeli su središnje obrambene pozicije Liverpoola, a nogometaši Real Madrida to su koristili na najbolji mogući način.

Junior Vinicius je u u 27. minuti probio Redse, uz sjajnu asistenciju Kroosa.

Asensio se u 36. minuti pobrinuo da tehničko osoblje na stadionu Alfredo di Stefano povisi rezultat na semaforu - pogodio je za 2:0.

Alexander-Arnodl je pritom loptu glavom, umjesto Alissonu, proslijedio ravno na nogu Marcu Asensiju.

Ipak, tek što je krenulo drugo poluvrijeme Liverpool se vratio u igru.

Kloopova kritika na poluvremenu urodila je plodom u 51. minuti, kada je Jota pucao, lopta se sretno odbila do Salaha, a Egipćanin nije imao težak posao s pet-šest metara, iako je Courtois bio blizu da i ovo obrani.

Onda je Kraljevski klub ponovno preuzeo inicijativu, a 15-ak minuta kasnije Real je vratio dva gola prednosti.

Modrić je s loptom ušao u gostujući šesnaesterac, odigrao Vinicijusa, a ovaj od prve šutirao i pogodio pored nemoćnog Alissona. Drugi je to pogodak 20-godišnjeg Brazilca na utakmici, za kojeg gosti jednostavno nisu imali lijek.

Do kraja susreta Liverpool je svim silama krenuo prema naprijed, no organiziranu obranu Madrižana više nije uspio probiti. Pred uzvrat ih čeka težak posao, ali ne i nemoguć, u što smo se mogli uvjeriti i prethodnih godina, kada su u LIgi prvaka sustizani i veći minusi.

Uostalom, Kloop je pobijedio u posljednjih pet četvrtfinala koje je igrao u sklopu Lige prvaka.

Prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka Manchester City i Borussia Dortmund odigrali su na Etihadu, a slavili su domaćini s 2:1. City ove sezone dominira u Premier ligi, ali nedosanjani san im je još uvijek naslov Lige prvaka.

Bila je ovo 60. utakmica Pepa Guardiole na klupi nekog kluba u knockout fazi Lige prvaka u kojima je upisao 32 pobjede.

Građani su poveli u 19. minuti igre. Can je na centru izgubio loptu koja je stigla do Mahereza, a on poslao povratno na vrh peterca odakle je De Bruyne zakucao za 1:0.

Nakon vodstva igrači Pepa Guardiole su se pošteno ispromašivali, a onda je pred kraj regularnog dijela utakmice u jednoj akciji  Bellingham proigrao Haalanda, a on asistirao Reusu koji je pogodio suprotni kut Edersona za 1:1.

Ipak, drami nije bio kraj. Igrala se 90. minuta kada jer Gundogan spustio ubačaj De Bruynea s desne strane za Fodena, a mladi Englez iskosa zabio za novo vodstvo Cityja u utakmici. Bio je to i konačni rezultat ovog susreta.

Kopirati
Drag cursor here to close