Majmunska posla

Rasizam: Majmuni sa Sardinije hukali cijelu utakmicu mladom Moiseu Keanu

Međutim, majmuni s tribina - kako ih drukčije nazvati - na to su mu krenuli hukati još žešće pa je sudac prekinuo meč dok se nisu smirili. Nakon toga su hukali svaki put kada bi Kean i njegov tamnoputi suigrač Matuidi primili loptu
Sport / Nogomet | 03. 04. 2019. u 09:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mladog Moisea Keana (19), bez obzira na to što je reprezentativac Italije, tijekom cijele utakmice navijači kluba sa Sardinije vrijeđali su rasistički, imajući na umu samo njegovu boju kože, zato što je dijete roditelja iz Obale Bjelokosti. Majmunsko hukanje čulo se svaki put kada je imao loptu.

Ali osveta, i to posebno slatka, bila je Keanova. Nakon što je zabio Cagliariju pet minuta prije kraja, slavio je tako da je stao ispred njegovih navijača i raširio ruke. Ne likujući, nego gestom kojom kao da poručuje: "Pa dobro, ljudi, jeste li vi normalni?"

Međutim, majmuni s tribina - kako ih drukčije nazvati - na to su mu krenuli hukati još žešće pa je sudac prekinuo meč dok se nisu smirili. Nakon toga su u posljednjih pet minuta hukali svaki put kada bi Kean i njegov tamnoputi suigrač Matuidi primili loptu.

Moise Kean je protiv Cagliarija postigao svoj peti ovosezonski gol, a četvrti zaredom - poentirao je za Juventus protiv Empolija i Cagliarija te za Italiju u obje prve utakmice kvalifikacija za Euro, protiv Finske i Lichtensteina.

Reprezentativac BiH Miralem Pjanić je nakon meča rekao kako su njegovi suigrači razočarani, posebno Matuidi koji već drugu godinu na Sardijini sluša rasističke uvrede.

"Kean i Matuidi su razočarani. Ovo je druga godina da Matuidi dolazi na Sardiniju i da se ove scene dešavaju, a tome treba stati ukraj i ljudi koji nešto odlučuju i imaju pravo glasa moraju nešto uraditi. Momci su tužni, rasizmu treba stati ukraj", kazao je Pjanić.

Domaće navijače kritizirao je i trener Juventusa Massimiliano Allegri koji je rekao kako rasističke uvrede nisu djelo čitavog stadiona, već pojedinaca koje je nazvao imbecilima.

"Matuidi i Kean su bili pametni, što je bitno u ovakvim situacijama. Nema opravdanja za ovo što se dogodilo, smatram da utakmicu treba prekinuti pa opet početi, jer to nije uradio cijeli stadion, već imbecili koji rade stvari van svake pameti. Potrebne su nam kamere kako bismo ih pronašli", kazao je Allegri.

 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 

The best way to respond to racism  #notoracism

Objavu dijeli K M B 9 (@moise_kean)

Kopirati
Drag cursor here to close