Liga prvaka

Rasistički skandal u Pragu, Niko Kovač i igrači žestoko reagirali

Odigrane su prve utakmice 3. pretkola Lige prvaka. Najnapetije je bilo u Pragu gdje je Monaco kojeg s klupe vodi bivši hrvatski izbornik Niko Kovač slavio 2:0 u gostima kod Sparte.
Sport / Nogomet | 03. 08. 2021. u 22:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Monaco je u Prag stigao kao veliki favorit, a to su 'kneževi' na kraju i potvrdili. U 37. minuti je Tchouameni zabio za vodstvo momčadi Nike Kovača, ali tu je utakmica zamalo i završila...

Naime, tamnoputi je Tchouameni ovaj gol odlučio proslaviti - namjerno ili ne - baš ispred tribine gdje su smješteni najradikalniji domaći navijači. Koji su poznati baš po svojim rasističkim ispadima!

Ne treba isticati kako su reagirali na njegovo slavlje njima pred nosom... Jasno je, uzvratili su žestokim rasističkim skandiranjem, javlja Tportal.hr.

Trener Niko Kovač i igrači Monaca odmah su se požalili glavnom sucu Michaelu Oliveru. Službeni spiker je nekoliko puta upozorio navijače da navijaju bez rasističkih uvreda jer je Oliver zaprijetio da će prekinuti utakmicu ako se incident ponovi.

Bilo je to dovoljno da se domaći navijači smire, a Monaco je pobjedu 2:0 potvrdio golom Vollanda u 59. minuti.

Što se tiče ostalih utakmica, rumunjski Cluj ugostio je švicarski Young Boys, a završilo je bez pobjednika 1:1. Već u 4. minuti Manea zabija za 1:0, no u sudačkoj nadoknadi gosti su došli do izuzetno važnog gola, u 93. minuti je za 1:1 zabio Sierro.

PSV je uvjerljivo slavio protiv danskog Midtjyllanda, bilo je 3:0. Sve je bilo riješeno u prvih pola sata igre. Golove su dali Madueke, Götze i Gakpo. Nizozemci su tako vrlo blizu prolaska u sljedeći krug.

Zanimljivo je bilo u Genku gdje je gostovao ukrajinski Šahtar. Domaćin je vodio 1:0, a na kraju je preokretom 'rudara' izgubio 2:1.

Poveo je Genk golom Onuachua u 39. minuti, a u nastavku Tete iz penala u 63. minuti zabija za 1:1, a Patrick u 81. minuti Šahtaru donosi preokret i pobjedu 2:1.

Malmö je na svom terenu svladao Glasgow Rangers 2:1. Vodio je domaćin 2:0, u razmaku od samo dvije minute golove su zabili Rieks (47') i Birmančević (49').

No, poraz Rangersa je u 95. minuti ublažio Davis. Antonio-Mirko Čolak igrao je za Malmö do 88. minute, a Borna Barišić za Rangerse cijeli susret.

Olympiakos i Ludogorec igrali su u kasnijem terminu 1:1. Goste iz Bugarske u vodstvo je dovepo Kiril Despodov (50'), da bi pred kraj utakmice poravnao Aguibou Camara (87').

Kopirati
Drag cursor here to close