Budala ima napretek

Rasističke budale vrijeđale Abrahama nakon promašenog penala

Promašeni penal je dotukao mladog napadača. Nažalost, tu priča nije završila. Naime, Kick It Out, platforma za borbu protiv rasizma u nogometu, napisala je kako je Abraham bio žrtva on-line rasizma...
Sport / Nogomet | 16. 08. 2019. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Tammy Abraham (FC Chelsea)

U prvoj službenoj UEFA-inoj utakmici u muškoj konkurenciji koju je sudila žena (Stéphanie Frappart) Liverpool je nakon raspucavanja u Istanbulu pobijedio Chelsea i osvojio Superkup.

U petoj rundi raspucavanja Liverpoolov vratar Adrián obranio je penal Tammyju Abrahamu kao drugom izvođaču (svi prije bili su precizni) i Redsi su tako stigli do svog četvrtog Supekupa u klupskoj povijesti.

Promašeni penal je dotukao mladog napadača. Nažalost, tu priča nije završila. Naime, Kick It Out, platforma za borbu protiv rasizma u nogometu, napisala je kako je Abraham bio žrtva on-line rasizma, prenosi Telesport.

“Takvo zlostavljanje je danas sve više i više predvidljivo, ali jednako gnjusno.”

“Podržavamo Tammyja i ponovo prozivamo Twitter i ostale društvene mreže da se pozabave problemom rasizma i netrpeljivosti.”

“Ovo je poziv u akciju. Želimo znati što te korporacije rade ne bi li riješili taj ogavni problem.”

Osjećamo se tužno, umorno i razočarano što to moramo pisati u 2019., ali: ovakve stvari su nedopustive i nešto se brzo mora promijeniti.

*Neke od rasističkih uvreda možete vidjeti u odgovorima ispod linkanog tweeta

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close