Pred punim tribinama Maksimira

Rapsodija Vatrenih u Maksimiru, u Pirej nose prednost 4:1

Hrvatska nogometna reprezentacija pobijedila je Grčku na Maksimiru s 4:1 u prvoj utakmici playoffa za Svjetsko prvenstvo, te je tako praktički jednom nogom u Rusiji. Uzvratni susret igrat će se u nedjelju u Pireju.
Sport / Nogomet | 09. 11. 2017. u 22:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prvom susretu dodatnih kvalifikacija za plasman na svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, hrvatska nogometna reprezentacija je na rasprodanom stadionu Maksimir pobijedila Grčku 4:1 načinivši veliki korak prema plasmanu na World Cup.

Golove za Hrvatsku zabili su Luka Modrić (13-11m), Nikola Kalinić (19), Ivan Perišić (33) i Andrej Kramarić (49), dok je pogodak za goste zabio Sokratis Papastathopoulos (30).

Uzvratna utakmica je 12. studenog na stadionu Georgios Karaiskakis u Pireju.

'Vatreni' su poveli u 13. minuti nakon velike pogreške grčkog vratara Orestisa Karnezisa kojem je prvo lopta pobjegla, a potom je oborio Nikolu Kalinića skrivivši kazneni udarac.

Jedanaesterac je sigurno realizirao Modrić. Samo šest minuta kasnije bilo je 2:0. Strinić je sjajno ubacio s lijeve strane, a Kalinić zabio petom kraj zbunjene grčke obrane.

Grci su smanjili u 30. minuti nakon ubačaja iz kornera, a glavom je zabio grčki kapetan Papastathopoulos. Grčka radost kratko je trajala. Tri minute kasnije Hrvatska je uzvratila. Vrsaljko je ubacio, a Perišić zabio glavom nakon sjajnog skoka na drugoj vratnici.

Čudesno izdanje hrvatske reprezentacije nastavljeno je i u nastavku. Već u 49. minuti zabili smo i četvrti pogodak i to nakon još jednog grčkog poklona. Stafylidis je s pet metara prsima vraćao loptu svom golmanu, ali je Vrsaljko presjekao njegovo dodavanje, a u nastavku akcije Kramarić je pogodio iz blizine.

Posljednji put Grčka je primila četiri gola od Njemačke u porazu 2:4 na EURO-u 2012. godine.

Hrvatska lovi svoje peto svjetsko prvenstvo, a od proglašenja neovisnosti propustili su tek World Cup u Južnoj Africi 2010. godine, dok su Grci do sada bili na tri svjetska prvenstva pri čemu na dva posljednja u Južnoj Africi i Brazilu, prenosi Hina.

Pred 30.000 gledatelja sudio je Rocchi iz Italije.

'Vatreni' napokon pred punim tribinama

Hrvatska nogometna reprezentacija napokon je zaigrala pred punim tribinama stadiona Maksimir.

Za prvi dvoboj dodatnih kvalifikacijama za plasman na svjetsko prvenstvo 2018. godine protiv Grčke prodano je više od 30,000 ulaznica od ukupnog kapaciteta od 32.400 gledatelja.

Nakon što je u prve dvije domaće utakmice u ovim kvalifikacijama (Turska 1-1, Island 2-0), Hrvatska igrala pred praznim tribinama zbog Fifine kazne, 'Vatreni' su dočekali i pune tribine maksimirskog stadiona.

Hrvatska je u aktualnim kvalifikacijama najveću podršku imala protiv Ukrajine također na Maksimiru kada je reprezentaciju gledao 27,351 gledatelj. Najveću gledanost 'Vatreni' su imali u prijateljskim susretima protiv Meksika (1992) i Argentine (1994) kada se na tribinama stadiona Maksimir okupilo po 40,000 gledatelja.

Apsolutni rekord zagrebačkog stadiona zabilježen je 19. srpnja 1973. godine kada se na utakmici Zagreb - Osijek u kvalifikacijama za Prvu jugoslavensku ligu okupilo čak 64,138 gledatelja. Rezultat je bio 2-2, a Zagrepčani su boljim izvođenjem jedanaesteraca izborili elitni razred.

Kvalifikacije za SP 2018: S.Irska - Švicarska 0:1

U prvom susretu dodatnih kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, Švicarska je u Belfastu pobijedila Sjevernu Irsku 1-0.

Pogodak odluke je zabio Ricardo Rodriguez iz jedanaesterca u 58. minuti.

Uzvratna utakmica je 12. studenog u Baselu.

Kopirati
Drag cursor here to close