Dalićevi jadi

Rakitić upitan za Slovačku

Uz dosadašnje izostanke, od sinoć je upitan i nastup Ivana Rakitića zbog ozljede.
Sport / Nogomet | 11. 11. 2019. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić održao je u Zagrebu konferenciju za medije uoči posljednje kvalifikacijske utakmice za odlazak na Europsko prvenstvo protiv Slovačke na Rujevici.

''Čeka nas odlučujuća utakmica za Europsko prvenstvo protiv protivnika koji također u slučaju pozitivnog rezultata iz Rijeke ima šanse da ide na Euro. Dobili smo ih 4:0 u Slovačkoj, no ne smijem nas zavarati ta utakmica, niti smijemo o njoj uopće razmišljati. Utakmica je u kojoj nam je dovoljan bod za prvo mjesto, no ne mijemo tako misliti i ići na bod. Moramo tražiti pobjedu, nema nikakvih kalkulacija'', rekao je.

Kako prenosi HRT, uz dosadašnje izostanke, od sinoć je upitan i nastup Ivana Rakitića zbog ozljede.

''Nedostaju nam standardni stoperi i tu tražimo rješenja. Andrej Kramarić će nas doći posjetiti i vratiti se u klub. Matej Mitrović je trebao jučer igrati, no na zadnjem je treningu osjetio problem i ide na kontrolu. Ako bude upitan, nećemo riskirati. Rakitić je osjetio tetivu. Bit će tu i provjerit ćemo kakav je situacija i ako bude problema vratit će se u klub'', rekao je Dalić koji je zbog toga aktivirao dva pretpoziva.

Suigračima će se, navodi HRT, priključiti vezni igrač talijanskog Cagliarija Marko Rog i desni branič Hajduka Josip Juranović.


Hrvatsku reprezentaciju u subotu 16. studenoga čeka posljednji i ujedno odlučujući susret u kvalifikacijama za EURO 2020. protiv Slovačke. Vatreni će u Rijeci tražiti barem bod koji bi im osigurao plasman na jedanaesto veliko natjecanje u povijesti.

Tri dana poslije Dalićevi će izabranici u prijateljskom susretu u Puli ugostiti reprezentaciju Gruzije.

Kopirati
Drag cursor here to close