Raketa se ne plaši

Rakitić traži od Barcelone da preuzme inicijativu protiv Chelseaja

Hrvatskom reprezentativcu je u potpunosti jasno kako će intenzitet igre njegova biti presudan kako bi se preuzela i držala kontrola. Za njegov tim igra na strani ne bi trebala nikada predstavljati problem.
Sport / Nogomet | 19. 02. 2018. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

FC Chelsea dočekuje u utorak Barcelonu na Stamford Bridgeu, a ulog je za obje ekipe enorman, jer se radi o osmini finala Lige prvaka, odnosno prvom krugu faze ovog natjecanja u kojoj više nema popravnog.

U razgovoru za španjolsku Marcu, Ivan Rakitić naglašava kako njegova ekipa neće kalkulirati ili, kako su neki mediji pisali, igrati defanzivnije.

Hrvatskom reprezentativcu je u potpunosti jasno kako će intenzitet igre njegova biti presudan kako bi se preuzela i držala kontrola. Za njegov tim igra na strani ne bi trebala nikada predstavljati problem. Sveukupno, nakon uzvrata na Camp Nou, on očekuje da će Katalonci proći dalje.

"Moramo pokušati zadržati ritam igre, dominirati i pritiskati, odnosno izbjeći da budemo pritiskani. Oni dobro poznaju LaLigu i dobro poznaju nas, bit će to jako teška utakmica, težak posao, ali vjerujem i lijepa utakmica. Moramo uživati u njoj kako bismo prošli u sljedeći krug", kazao je Rakitić.

Veznjak Blaugrane ističe kvalitetu engleskih klubova, uzimajući u obzir činjenicu da ih je čak pet prošlo grupnu fazu Lige prvaka.

"Nije slučajno da su Englezi tu. Prije nekoliko sezona bio bi jedan ili nijedan klub. U međuvremenu su puno radili i poboljšali se. Sada su došli na dominantnu razinu", kaže Ivan Rakitić.

Marca također navodi kako će Barcelona u Londonu igrati u svojoj provjerenoj postavi, a Sergiju Busquetsu, Ivanu Rakitiću i Andresu Iniesti, kao gotovo sigurnim starterima, u veznome redu trebao bi se pridružiti Paulinho Bezerra, u ulozi Messijeva 'štitonoše'.

Tako snažan vezni red, s nešto ofenzivnijim Paulinhom, trebao bi stvarati puno slobodnog prostora Luisu Suarezu i Messiju, a u tom odnosu snaga FC Chelsea zasigurno može puno patiti, makar igrali na domaćem terenu.

Kopirati
Drag cursor here to close