La Liga

Rakitić strijelac i asistent, Real sve dalje od naslova

Real i Sevilla su u derbiju 35. kola Primere na stadionu Alfredo Stefano odigrali 2:2. Ivan Rakitić bio je strijelac i asistent te je proglašen igračem utakmice.
Sport / Nogomet | 09. 05. 2021. u 23:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sevilla je u prvih deset minuta na stadionu Alfredo Stefano pokušala ranim pogotkom šokirati Real, ali nakon što im to nije uspjelo, imali su sreće u 12. minuti.

Naime, Kraljevskom klubu je u 12. minuti opravdano poništen gol Benzeme zbog zaleđa, da bi deset minuta kasnije Sevilla povela golom Fernanda nakon asistencije Rakitića.

Real je izjednačio u 67. minuti preko Asensija, koji je samo minutu ranije zamijenio Modrića.

U 73. minuti sudac je sudio penal za Real nakon što je Bono srušio Benzemu, no nakon intervencije VAR-a nekoliko minuta kasnije je promijenio odluku i dao penal Sevilli zbog igranja rukom Militaa u prethodnoj akciji.

Odgovornost je preuzeo Rakitić koji u 78. minuti donosi Sevilli vodstvo. Hrvatski veznjak igrao je do 88. minute i na kraju je proglašen igračem utakmice.

I onda u 94. Zidaneovu ekipu je poraza spasio Kroos koji je pucao s 20-ak metara, lopta je na putu do gola okrznula Diega Carlosa i prevarila Bona za konačnih 2:2.

U zadnjim sekundama je Real čak mogao do pobjede, ali je šut Casemira s ruba šesnaesterca otišao koji centimerat pored vratnice. Golovi OVDJE.

Na vrhu je tako ostao Atletico sa 77 bodova, dva više od Reala i Barcelone, te šest više od Seville.

U preostala tri kola reklo bi se da Real ima najteže protivnike od svih timova koji konkuriraju za naslov.

U ranijim utakmicama Eibar je kao gost s 1:0 pobijedio Getafe, dok je Celta s 4:2 slavila kod Villarreala, a jedinu domaću pobjedu ostvarila je Valencia, koja je s 3:0 pobijedila Valladolid.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close