Vatreni na raskrižju

Rakitić pred odlukom: Barca ostavlja istu plaću, PSG nudi milijune

Barcelona ipak neće povećati Rakitiću plaću kako bi se Ivan oglušio na sve ponude koje mu stignu..
Sport / Nogomet | 22. 08. 2018. u 09:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vremena za transfer sve je manje, a PSG je sve više zagrizao za hrvatskog reprezentativca Ivana Rakitića.

Rakitić je jedan od najpoželjnijih igrača svijeta na nogometnom tržištu, a najzainteresiraniji za njegovo dovođenje je bogati PSG, iako se spominjao i Bayern, no bogati vlasnici francuskog kluba pokazali su veće zanimanje.

Kako piše katalonski Sport, Barcelona ipak neće povećati Rakitiću plaću kako bi se Ivan oglušio na sve ponude koje mu stignu.

Katalonski mediji prošlih dana pisali su da je PSG ponudio 100 milijuna eura, no da je Barca odlučila ponuditi Rakitiću višu plaću, modifikacijom aktualnog ugovora između njega i kluba bila bi povišena i odštetna klauzula, javlja Index.hr.

No katalonski Sport donosi vijest prema kojoj su čelnici Barce odlučili da neće povećati plaću hrvatskog reprezentativcu jer je ona već ionako velika, a i uvjereni su da Raketa neće napustiti redove katalonskog diva.

Dok se PSG i Barcelona prepiru oko Rakitića, hrvatski veznjak jučer je objavio na Instagramu fotografiju s treninga i dodao opis: "Força Barça", te tako javnosti pokazao da mu je trenutno samo Barcelona u mislima.

Rakitić je 2017. potpisao novi ugovor do 2021. godine uz odštetnu klauzulu između 100 do 125 milijuna eura.

No poznato je da PSG tako lako ne odustaje od igrača kojeg želi dovesti. Francuskom prvaku potreban je jedan veznjak koji ima kvalitete poput Ivana Rakitića, a za njegovo dovođenje morali bi platiti oko 125 milijuna eura, što bi srušilo sve rekorde što se tiče transfera hrvatskih igrača. PSG-u bi mogao pomoći i Neymar koji je u odličnim odnosima s Rakitićem te bi ga mogao nagovoriti na eventualni dolazak u Francusku.

Rakitić je u Barcelonu došao prije četiri godine iz Seville, uz odštetu od 18 milijuna eura.

Ljetni prijelazni rok u Francuskoj i Španjolskoj završava isti dan, u ponoć 31. kolovoza.

Kopirati
Drag cursor here to close