Malo se pokolebao?

Rakitić nije siguran u vezi s nastpom na Euru: Moram pričati s izbornikom

"Vidjet ćemo kako će se razviti situacija u mojoj karijeri, a eto, iz neke nesreće ili sreće imamo dovoljno vremena do Eura. Moram obaviti otvoreni razgovor s izbornikom pa ćemo vidjeti što i kako", rekao je veznjak Barcelone.
Sport / Nogomet | 27. 04. 2020. u 11:52 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS Diario / Ivan Rakitić godinama je standardni igrač reprezentacije Hrvatske

Odgoda Europskog prvenstva za ljeto 2021. godine posebno će teško pasti hrvatskim navijačima i igračima. Nije tajna da su nositelji naše igre već ušli u zadnje godine svojih karijera, poglavito kada je reprezentativni nogomet u pitanju, kapetan Luka Modrić imat će gotovo 36 godina, dok će Ivan Rakitić "pregaziti" 33. godinu života.

Naravno, pitanje je kolika će im minutaža biti u novim klubovima, a Ivan Rakitić je u intervjuu za Sportske novosti otkrio da njegov nastup na europskoj smotri nije toliko siguran koliko smo mi svi možda očekivali. Na izravno pitanje hoćemo li ga gledati na Euru 2021. godine, 'Raketa' je izjavio sljedeće.

"A ne, to vam sada neću reći. Nažalost, došlo je do toga da se Euro morao prolongirati, to je bio veliki udarac za sve nas, ali u tom trenutku najpametnija odluka. Najvažnije je zdravlje. Što će biti dogodine stvarno ne znam. Glavno je sad da izađemo iz ove situacije, da svi zajedno budemo jaki. Imam još o dosta toga porazgovarati s izbornikom", rekao je jedan od nositelja igre Vatrenih u posljednjem desetljeću i jedan od najzaslužnijih za srebro u Rusiji prije nepune dvije godine.

Video: Top 10 ☆ Los mejores goles de IVAN RAKITIC

Još je jednom je Rakitić naglasio da će morati prvo obaviti razgovor s izbornikom Zlatkom Dalićem pa tek onda izvijestiti javnost o daljnjem planu.

"Ne znam ja što ste vi požurili ili niste požurili. Situacija je takva kakva jest. Mislim da moram biti realan i objektivan prema svemu. Znate, kao i uvijek, da sam jako ozbiljan kad govorim o toj temi jer meni su reprezentacija i Hrvatska sve. Daleko broj jedan. Iznad svega. I gledam dobrobit svih nas. Vidjet ćemo kako će se razviti situacija u mojoj karijeri, a eto, iz neke nesreće ili sreće imamo dovoljno vremena do Eura. Moram obaviti otvoreni razgovor s izbornikom pa ćemo vidjeti što i kako", rekao je veznjak Barcelone.

Popularni Raketa na kaju ističe kako je i dalje u odličnoj formi, željan je nogometa i vjeruje kako pauza nije ostavila bitnijega traga na njemu.

"Ja sebe vidim u najboljoj mogućoj formi, osjećam se savršeno, nikad bolje. Isto tako, iako treniram sam, što je malo dosadno, nikad nisam kvalitetnije radio i bio spremniji nego u ovih mjesec i pol dana. Odmorio sam se možda dan ili dva, a inače vježbam dvaput dnevno. Imam 32 godine, mislim da su to najljepše godine jer svaki trenutak cijenim još puno više. Željan sam nogometa kao nikad. To nije sporno, a pogotovo nije sporna moja ljubav prema reprezentaciji, mojim suigračima i navijačima u Hrvatskoj. Posebice nakon ljeta u Rusiji. Ali isto tako sve treba proanalizirati, igranje u reprezentaciji nije samo stvar mojeg mišljenja nego, kažem, moram popričati s izbornikom".

Naravno, za Rakitića je u ovome trenutku najvažnije kako će se dalje razvijati stvari u njegovoj klupskoj karijeri.

Kopirati
Drag cursor here to close