Barcelona - Real Madrid

Rakitić: Nije normalno da Hrvatska ima trojicu igrača u El Clasicu

''Nije normalno za zemlju poput Hrvatske da ima trojicu igrača u takvoj utakmici. Htio bih zahvaliti svima koji će podržati Barcelonu, a drugima želim nesreću''
Sport / Nogomet | 19. 12. 2017. u 19:55 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najveća utakmica svjetskog nogometa, na Santiago Bernabéuu, sve je bliže. Real Madrid i Barcelona u subotu od 13 sati igraju meč koji bi mogao biti prekretnica cijele sezone. Bilo što osim pobjede "kraljeva" mogao bi biti kraj njihovim nadanjima da mogu obraniti naslov jer razlika je velikih 11 bodova.

''Želimo nastaviti dobru seriju u kojoj se nalazimo. Jedino je bitno da odemo ondje i odigramo našu igru bez da mijenjamo ideju. Unatoč svom poštovanju prema Real Madridu, koje uvijek imamo, mi ne smijemo mijenjati način igre'', rekao je hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić u razgovoru za klupsku televiziju Barcelone, prenosi Goal.com.

U zadnjem derbiju na madridskom stadionu, igranom u travnju, Barcelona je slavila 3-2. Lionel Messi zabio je dva gola, no bez Rakitićeva gola ne bi bio moguć drugi trijumf Barçe zaredom u Madridu.

''Možemo pobijediti, ali i izgubiti ondje, no siguran sam da će nas naši treneri dobro pripremiti za tu utakmicu, 100 posto'', rekao je Rakitić koji ove sezone u nogama ima najviše utakmica u redovima Barcelone.

Otkako je na klupu sjeo Ernesto Valverde, hrvatski vezni igrač nastupio je u 25 utakmica. Propustio je samo kup-susret protiv trećeligaša Real Murcije, kada se odmarao. Barcelona je neporažena u dosadašnjih 16 prvenstvenih utakmica.

''U pozitivnoj smo seriji i nadamo se da neće sada stati'', istaknuo je 29-godišnji igrač i dodao: ''Ovo je utakmica koja nam može puno značiti. Želim pobjedu. Uspijem li opet zabiti gol, još bolje, no bit ću sretan ako pobijedimo. Ili da Leo (Messi, op.a.) zabije u 95. minuti. Da bar bude 4-0 za nas, no bit će dobro pobijedimo li i 1-0.''

Protiv kojeg igrača Real Madrida ne bi želio ići jedan na jedan? 

''Ne znam... Naravno da ima vrlo jakih igrača u obrani Real Madrida. Možda je to Sergio Ramos jer je jak branič s puno iskustva i zna čitati situacije. Ali mislim da je zaista teško igrati protiv njih jer imaju jaku obrambenu liniju. On je njihov kapetan i teško je igrati protiv njega zbog iskustva''.

Kojeg igrača ne bi želio braniti jedan na jedan?

''Također je teško (odgovoriti, op.a.) jer su stvarno različiti. Njihova ideja je drugačija od naše. U napadu trebaju puno prostora, a na takvom prostoru teško se braniti... Možda protiv Garetha Balea jer je jako brz i njegova je ideja dosta jasna: dolaziti najbližoj liniji protivničkog gola. Da, teško je igrati protiv njega'', prenosi Goal.com.


Koliko je El Clásico popularan u Hrvatskoj s obzirom na to da trojica Hrvata nastupaju?

''Jako je popularan. Ljudi samo govore o toj velikoj utakmici u zadnjih nekoliko dana. Nije normalno za zemlju poput Hrvatske da ima trojicu igrača u takvoj utakmici. Htio bih zahvaliti svima koji će podržati Barcelonu, a drugima želim nesreću, haha. To je užitak za sve Hrvate i nadam se da će u sljedećim godinama biti više hrvatskih igrača'', zaključio je Rakitić.

Kopirati
Drag cursor here to close