Finale Svjetskog prvenstva

Rakitić: Na terenu će nas biti 4,5 milijuna

Rakitić je naglasio kako bi da je to moguće svih 4,5 milijuna Hrvata u nedjelju došlo na utakmicu.
Sport / Nogomet | 13. 07. 2018. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uoči najvažnije nogometne utakmice u povijesti Hrvatske, veznjak 'Vatrenih' Ivan Rakitić je najavio kako će u nedjelju na travnjak stadiona Lužnjiki istrčati 4.5 milijuna Hrvata.

"Nema ljepšeg osjećaja nego da si Hrvat. Ovo je za nas povijesna utakmica, ne za nas 22 koliko nas je ovdje, već za cijelu zemlju. Sutra će nas na travnjaku biti 4.5 milijuna," kazao je Rakitić.

Za veznjaka hrvatske vrste i ''Vatrenih'' finale će biti čak 71 utakmica ove sezone.

"Nisam niti znao da sam došao do te brojke. No, snage će biti i viška. Ako treba, nosit ćemo jedne druge. To je najveća utakmica za nas, daj Bože da ispadne kako treba'', javlja Hina.

Hrvatsko - francuski okršaj na stadionu Lužnikiju sudit će Argentinac Nestor Pitana koji nam je sudio protiv Danske u osmini finala.

"Sretan sam zbog toga. Sudio nam je protiv Danske i odlično je vodio utakmicu. Prije svega imao je fantastičan odnos s igračima. Bit će to i za njega najveća utakmica u karijeri."

Na pitanje ima li mjesta za novu tetovažu, ukoliko hrvatska reprezentacija osvoji naslov prvaka, Raketa je poručio.

"Ima na čelu, ako treba. Samo mi prvo treba žena odobriti."

Spreman je i karijeru prekinuti kada bi "Vatreni" u nedjelju osvojili krunu.

"Iste sekunde sam spreman ostaviti kopačke i krenuti doma. Sve za uspjeh Hrvatske i ja tu nisam bitan."

Strane medije je zanimalo kako je moguće da tako mala zemlja kao što je Hrvatska ima toliko uspjeha u različitim sportovima.

"Tajna je u posebnom osjećaju koji imamo prema državi. Ne kažem da je više volimo od primjerice Francuza ili Rusa, ali mi imamo poseban osjećaj da kada obućeš sveti dres, kao da si drugi. Imamo jedinstvo, ne samo u nogometu."

Rakitić je naglasio kako bi da je to moguće svih 4,5 milijuna Hrvata u nedjelju došlo na utakmicu.

"Samo trebate pogledati snimke što se događa u zadnjih mjesec dana. Od prvog dana kada smo krenuli prema Rusiji osjetili smo njihovu podršku. To se ne može opisati, toliko sreće i ponosa."

Oduševile su ga poruke podrška sa svih strana svijeta.

"Imam osjećaj da će za nas u nedjelju navijati stotine milijuna ljudi. Dobio sam poruke sa svih strana svijeta, stigli smo u srce doslovno cijelog svijeta."

Nije želio govorito o nedjeljnom okršaju kao o osveti za poraz u polufinalu SP-a 1998. upravo od "Tricolora", javlja Hina.

"Razumijemo da je to nešto posebno, ali moramo to zaboraviti i ostaviti iza sebe. Godinama smo sanjali Thurama i njegova dva gola. Oni su to učinili tada, a mi želimo u nedjelju."

Naglasio je kako Francuska ima odličnu momčad koja ima fantastične igrače na svim pozicijama.

"Znamo da će biti teško, mi moramo odigrati najbolje što možemo. Želimo se nametnuti, nadam se da neće mirno spavati, da će razmišljati o nama. Dao Bog da u nedjelju mi slavimo.''

Rakitić je tijekom turnira imao različite pozicije u momčad, a spreman je ako treba preseliti i na klupu.

"'Najvažnija je momčad, ako trebam igrati desnog beka, sjesti pokraj izbornika. Najvažnije da damo sve jedan za drugog".

Za izbornika Zlatka Dalića je kazao kako je na svoj način jedinstven i kako ima poseban način da bude blizak igračima.

"'Upoznao sam Dalića u mladoj reprezentaciji. Na svoj je način jedinstven trener, blizak je igračima, ali i jasan u svakom trenutku. Ima dobar stožer, veliki je profesionalac i voli sve pripremiti da zadnje sitnice. Želim se zahvaliti njemu i stožeru jer smo došli do finala. Nadam se da će biti još dugo uz nas."

Još jednom je ponovio kako bi Luka Modrić trebao biti igrač turnira.

"Luka je to najviše zaslužio. Vjerujem da su ljudi iz FIFA-e svjesni toga. Ali ja sam uvjeren da nikome od nas ne trebaju takve nagrade, mi želimo onu glavnu."

Čestitao je Đokoviću kazavši kako će za njega navijati ako uđe u finale Wimbledona, dobio je poklon bivšeg suigrača Peruanca Jefersona Farfana, a nakratko se čuo i s klupskim suigračem iz Barcelone Samuelom Umtitijem koji će u nedjelju biti na suprotnoj strani.

Priznao je i kako mu je izbornik srpske reprezentacije Mladen Krstajić veliki prijatelj, javlja Hina.

"On mi je jedan od najbližih prijatelja, volim ga kao svoju obitelj. S njim sam se puno puta čuo, čestitamo mi je i zaželio sreću."

Kopirati
Drag cursor here to close