Feđini specijali

Radovac i Cvijanović su najveći dobitak

Ostvarene su tri pobjede uz dva remija i jedan poraz.
Sport / Nogomet | 26. 07. 2020. u 12:44 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Šest utakmica su odigrali nogometaši Veleža u pripremnom periodu. Ostvarene su tri pobjede uz dva remija i jedan poraz. Redom, protivnici su bili Željezničar, GOŠK, Tuzla City, Široki Brijeg, Bosna Visoko i Mladost DK. Ukupno je postignuto 19 golova što je svakako podatak koji vrijedi izdvojiti. Baš kao i onaj da je Obren Cvijanović najbolji strijelac sa šest postignutih golova. Uz Cvijanovića, najveći dobitak za momčad je i Samir Radovac koji bi po svemu sudeći mogao zauzeti poziciju zadnjeg veznog.

- Definitivno su ova dva igrača najveći plus. Za Cvijanovića sam i prije početka priprema govorio da bi mogao biti veliki dobitak za momčad, jer je prošle sezone imao puno problema s ozljedom, kasnije kada nam se priključio, vidjelo se koliko nam znači u igri prema naprijed. Radovac realno nije niti imao prilike da se dokaže jer znamo koliko smo odigrali utakmica u drugom dijelu prošle sezone. Od ožujka i utakmice protiv Borca je nastavio raditi, cijele pripreme je bio najkonstantniji naš igrač i jako mi je drago zbog njega. Puno upitnika je bilo iznad njegove glave kada je tek dolazio. Zaboravili smo svi da je on odigrao 12 europskih utakmica, da ima preko 120 nastupa za Sarajevo, reći će Dudić.

U posljednjoj provjeri pred početak prvenstva, ostvarena je uvjerljiva pobjeda. Po rezultatu (5:1), reklo bi se da je sve bilo idealno, međutim strateg Veleža će i pored visoke pobjede pronaći neke stvari koje nisu najbolje funkcionirale.

- Tu mislim na neke stvari u defenzivi. Moramo biti čvršći, odlučniji, posebno je to nedostajalo u prvom poluvremenu, naglasit će Dudić.

Iako se radilo o prijateljskoj, kontrolnoj utakmici, nervoze, posebno u prvom dijelu nije nedostajalo. Igračima su pokazana četiri žuta kartona, jedan crveni, malo ipak previše za jedan takav susret.

- U prvih dvadesetak minuta gostujući igrači su više ležali na terenu, nego što su igrali, što je utjecalo i na našu igru, igrači su postali nervozni, iako sam ja uporno tražio da se fokusiraju samo na igru, da probaju igrati što je brže moguće. Utakmicu bih podijelio na dva poluvremenu. U prvom dijelu Mladost je imala ozbiljnu ekipu, bili smo i tada dominantniji, a na kraju kada smo propustili šanse uslijedila je kazna s njihove strane. Iz prve kontre primilo smo gol, iako je, pritom, jako bitno bilo to što smo se vratili u meč, dodao je Dudić.

Tijekom pripremnog perioda Velež je ostao bez Seida Behrama i Dine Hasanovića, momčadi su pristupili Fejsal Mulić i Konstantin Cheshmedjijev. Prije početka priprema Dudić je naglasio kako je jako važno da na svakoj poziciji ima dva kvalitetna igrača. Sada je ipak u nešto drugačijem položaju, jer je rotacija posebno u sredini smanjena.

- Nedostaju nam još jedan-dva igrača, ali tako je to u pregovorima. Neki igrači su bili korektni, neki ne. Vjeruje da ćemo uskoro realizirati barem još jedan transfer, zaključio je Feđa Dudić.

Neslužbeno, u ovom trenutku najbliži dolasku u Velež je Emir Halilović. Halilović je itekako iskusan igrač, može igrati u veznom redu, ali i pokrivati lijevi bok u oba pravca. Halilović je još 2012. godine otišao u Češku iz Zvijezde Gradačac, a onda se prije dvije godine vratio u Sarajevo iz Austrije. Njegov posljednji klub je bio turski Boluspor u koji je stigao iz Trnave, Spartaka i nema sumnje da bio posljednja kockica u do sada dobro posloženom mozaiku Rođenih.

Kopirati
Drag cursor here to close