21. kolo Premijer lige BiH

Radnik iznenadio Široki, GOŠK slavio u derbiju začelja protiv Viteza

Završilo je pretposljednje kolo regularnog dijela Premijer lige BiH, a iznenađenje kola priredio je Radnik svladavši Široki Brijeg.
Sport / Nogomet | 03. 03. 2018. u 17:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Radnik je iznenadio Široki Brijeg svladavši ga s minimalnih 1:0 u susretu 21. kola Premijer lige BiH igranom u Bijeljini. Hyon-uk So

Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Demir Peco u 16. minuti nakon što su domaći igrači duplim pasom probili obrambeni blok ''Plavo-bijelih''.

Video: Pogodak Demira Pece

Na samom otvaranju susreta gosti su tražili jedanaesterac nakon što je domaći branič sam sebe pogodio loptom u ruku, no sudac Adis Mulahasanović nije pokazao na ''bijelu točku''.

Širokobriježani su igrali bez najboljeg igrača Luke Menala koji je propustio utakmicu zbog žutih kartona. Također, nisu mogli računati na prvog vratara Luku Bilobrka koji ima problema s kralješcima, a u zamijenio ga je Krešimir Bandić kojemo je ovo bio debi u dresu Širokog Brijega. 

Foto: Bljesak.info / Detalj s utakmice FK Radnik - NK Široki Brijeg

Derbi začelja u Gabeli

GOŠK je na stadionu ''Perica Pavlović'' u Gabeli s 2:0 slavio protiv fenjeraša Viteza u derbiju začelja upisavši vrijedna tri boda u borbi za ostanak.

U 45. minuti Mišić je doveo ''Lavove'' u vodstvo.

U 72. minuti  vidjeli smo dvije sjajne prilike, po jedna na obje strane. Prvo je Vitez zaprijeto preko Ivičića koji je pogodio stativu, da bi na drugoj strani Ramić izašao sam pred Badrova, ali nije uspio zatresti mrežu gostiju.

U samoj završnici susreta GOŠK je potvrdio pobjedu kada je precizan bio Nardin Mulahusejnović. Momčad iz Gabele ovom pobjedom je pobjegla pretposljednjem Čeliku na 10 bodova te su tako korak bliže ostanku u Premijer ligi BiH.

Sarajevu prva pobjeda u proljetnom dijelu sezone

Sarajevo je na neugodnom gostovanju u Krupi na Vrbasu došlo do prve pobjede u proljetnom dijelu sezone pobijedivši Krupu s 1:2.

''Bordo'' momčad je odlično otvorila susret povevši već u 3. minuti kada je pogodio Hebibović na Halilovićev ubačaj s lijeve strane.

Domaći su nakon primljenog pogotka preuzeli terensku inicijativu, no nisu uspjeli stvoriti izgledniju priliku sve do 38. minute kada Fajić lijepu akciju svoje momčadi okončava izjednačujućim pogotkom (1:1).

Sarajevu je pobjedu donijelo zimsko pojačanje Emir Halilović koji je u 66. minuti sjajnim volejom s vrha šesnaesterca pogodio za 1:2. Momčad s Koševa se ovom pobjedom približila trećeplasiranom Širokom Brijegu na dva boda zaostatka.

Mladost protutnjala Zenicom

Čelik je ponovno razočarao, ovoga puta pred svojim navijačima na Bilinom polju. Izabranici Slavena Muse dominirali su teren, stvarali prilike, no do pogotka protiv Mladosti nisu uspjeli doći.

Promašaji su ih skupo koštali sredinom drugog poluvremena kada ih je načeo Filip Arežina u 56. minuti nakon sjajne akcije momčadi iz Doboja kod Kaknja. 

Zeničani su se u nastavku totalni raspali. Arežina je svojim drugim pogotkom u 85. minuti udvostručio vodstvo gostiju da bi minutu kasnije točku na ''i'' postavio Šišić za konačnih 0:3. Nezadovoljni domaći navijači skandiranjem su tražili ostavku Slavena Muse.

Borac se iščupao u Tuzli

Sloboda i Borac odigrali su neodlučeno 1:1, a ovim rezultatom mogu biti zadovoljniji gosti koji su do boda došli u samoj završnici.

Mreže na Tušnju mirovale su sve do 72. minute kada je Husić donio vodstvo Slobodi pogodivši nakon kornera.

I kada se činilo da će Tuzlaci slaviti pobjedu, momčad iz Banja Luke dolazi do izjednačujućeg pogotka. Kunić je u 85. minuti sjajnim udarcem s ruba kaznenog prostora matirao Muminovića.

U derbiju koja Zrinjski je pobjedom (1:0) nad Željezničarom izbio na vrh ljestvice.

Rezultati 21. kola:
Krupa - Sarajevo 1:2
Sloboda - Borac 1:1
GOŠK - Vitez 2:0
Zrinjski - Željezničar 1:0
Radnik - Široki Brijeg 1:0
Čelik - Mladost DK 0:3

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close