Četiri minimalca i samo sedam golova

Radnik i Čelik razbijaju monotoniju

Razlika na vrhu ljestvice između vodećeg Sarajeva i drugoplasiranog Zrinjskog je opet jednocifrena, devet bodova.
Sport / Nogomet | 18. 03. 2019. u 12:47 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tri gola manje postignuto je na otvaranju premijernog trokružnog izdanja Premijer lige BiH, u odnosu na posljednje kolo drugog dijela. U zemlji gdje se minimalac podrazumijeva, jednako takve pobjede na nogometnim terenima su običajne. U ovom kolu smo vidjeli čak četiri. Za skoro polovinu od sedam golova pobrinuli su nogometaši Radnika koji su najveća priča dosadašnjeg dijela prvenstva.

Mladen Žižović i kompletna momčad rade sjajan posao. U proljetna četiri susreta osvojili su deset od mogućih dvanaest bodova. S tim da je mreža Mladena Lučića netaknuta 360 minuta. U posljednjem kolu Radnik je sredio Mladost u gostima 3:0 za svega 45 minuta. Na ruku gostujućim igračima je išla svakako i činjenica da je Mladost već od dvadesete minute igrala s igračem manje. Nakon ove pobjede Radnik je tri boda daleko od mjesta koje može odvesti u Europu.

"Igramo dobro, atmosfera među igračima u svlačionici je dobra i to je svakako jedan od razloga dobrih igara. Ima još puno da se igra, deset je utakmica pred nama i sigurno je da se možemo uključiti u borbu za Europu", kaže iskusni Velibor Đurić drugi strijelac Radnika s četiri postignuta gola ove sezone.

Nešto više oscilacija od Radnika je imao Čelik, ali je s istim brojem osvojenih bodova ovog proljeća sve bliže gornjem domu. Jako dugo su navijači ovog kluba čekali na jednu gostujuću pobjedu u prvenstvu ali su je dočekali nakon jedanaest utakmica i to na Tušnju. Sloboda je bez pobjede od prvog prosinca prošle godine, njeni igrači su bez postignutog gola već 300 minuta, navijači su sve nezadovoljniji.

Razlika na vrhu ljestvice između vodećeg Sarajeva i drugoplasiranog Zrinjskog je opet jednocifrena, devet bodova. Razlog leži u činjenici da igrači Husrefa Musemića nisu uspjeli pronaći put do mreže najslabije momčadi lige Krupe. Krupa je uspjela prekinuti seriju Sarajeva od pet uzastopnih prvenstvenih pobjeda. Svoju prvu pobjedu ovog proljeća upisao je i Zrinjski kontra Goška. Opet se momčad aktualnog prvaka mučila u igri prema naprijed, ali je ipak došla do tri boda, s bijele točke.

Borba za treće mjesto je i dalje možda najzanimljivija, jer su Željezničar i Široki Brijeg bodovno poravnati, Radnik ima tri boda manje, Čelik četiri. Željezničar ne briljira, niti igra posebno atraktivno, ali je pod vodstvom Amara Osima sada u mini seriji od tri utakmice bez poraza. Asim Zec je iskoristio pogrešku golmana Erića, goste je s klupe vodio pomoćni trener Mladen Obrenović. Istim rezultatom je završen na Pecari, ali Široki je mogao slaviti i većom razlikom. Zanimljivo, ovo je bila prva pobjeda Širokog na Pecari u prvenstvu nakon šestog listopada prošle godine (Krupa).

U prvenstvu sada slijedi reprezentativna pauza, a onda ide rasplet. Deset kola, prvo sljedeće se igra 30. ožujka.

Kopirati
Drag cursor here to close