Kup Hrvatske

Rabuzinovo sunce se vratilo na Kvarner: Rijeka srušila Dinamo u Puli

Nogometaši Rijeke pobjednici su hrvatskog Kupa nakon što su u finalnom susretu igranom u Puli na stadionu Aldo Drosina pred 6.742 gledatelja pobijedili Dinamo sa 3:1.
Sport / Nogomet | 23. 05. 2019. u 07:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rijeka je na stadionu Aldo Drosina u Puli pobijedila Dinamo s 3:1 i osvojila svoje peto Rabuzinovo sunce. Zanimljivo, istim su rezultatom Riječani uzeli Kup Hrvatske i prije dvije godine u Varaždinu protiv zagrebačkih plavih.

Hrvatski prvaci su odmah krenuli vrlo napadački, a prvi put zaprijetili su preko Oršića čiji udarac iskosa s lijeve strane s 20-ak metara odlazi daleko od gola. Riječani su jako opasni bili u 12. minuti kada je Tomečak opalio iz daljine, a iz samih rašlji loptu vadi Livaković. Golman Dinama odbio je to samo u korner nakon kojeg je Rijeka povela. Loše je u obrani reagirao Petković, a poklon koristi Čolak te zabija za 1:0.

Dinamo je prvu pravu priliku imao u 30. minuti kada je Oršić povratnu loptu na desetak metara poslao visoko iznad gola. Rijeka je u deset minuta stigla do 2:0. Veliki posao na desnoj strani napravio je Kvržić koji slomio Rrahmanija, pa ubacio u sredinu gdje Tibor Halilović golom bivšem klubu donosi 2:0 Riječanima.

Modri su imali sjajnu priliku da smanje u 50. minuti kada je udarac Gavranović s deset metara otišao preko gola. Bila je to najava puno boljeg Dinama u nastavku, koji je do zasluženog gola stigao u 63. minuti kada je nakon niza odbijanaca u šesnaestercu Rijeke mrežu pogodio Oršić.

U 69. minuti Oršić je mogao i do drugog gola, ali udarac je prohujao pokraj stative. Samo tri minute kasnije plavi su dobili penal nakon igranja rukom Escovala, na što su se Riječani puno bunili, no Batinić je ostao pri svojoj odluci.

Odgovornost je preuzeo Olmo, kojem je udarac obranio Sluga. U 78. minuti opet je golman Rijeke na razini zadatka, ovog puta sjajno zaustavlja udarac Ademija.

I onda je u 85. minuti sjevnula kontra Rijeke, Kvržić je primio dugu loptu, izbacio Dilavera pa zakucao loptu u mrežu za 3:1 te tako potvrdio peti naslov u kupu za Riječane. Dinamo je u svom 22. finalu doživio sedmi poraz.

DINAMO - RIJEKA 1:3

PULA. Stadion Aldo Drosina - 6.742 gledatelja; Sudac: Damir Batinić (Osijek)

Strijelci: 0-1 Čolak (13), 0-2 Halilović (40), 1-2 Oršić (63), 1-3 Kvržić (84)

Žuti kartoni: Theophile-Catherine, Gavranović / Capan, Čolak

DINAMO: Livaković - Stojanović, Theophile-Catherine (od 77. Hajrović), Dilaver, Rrahmani (od 46. Leovac) - Šunjić, Ademi - Atiemwen (od 46. Gavranović), Olmo, Oršić - Petković

RIJEKA: Sluga - Escoval, Župarić, Punčec - Kvržić, Lepinjica (od 74. Lončar), Capan, Tomečak - Halilović (od 80. Gorgon), Pavičić - Čolak (od 83. Puljić)

Kopirati
Drag cursor here to close