Povijesni ugovor

Qatar Airways novi glavni sponzor talijanske Rome

Qatar Airways ovim ugovorom postaje tek sedmi sponzor na dresovima Rome u 90-godišnjoj povijesti kluba
Sport / Nogomet | 24. 04. 2018. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Qatar Airways je potpisao višegodišnji ugovor o sponzorstvu talijanskog kluba AS Roma.

Sponzorskim ugovorom, najvećim ikad potpisanim u povijesti kluba, Qatar Airways postaje glavni sponzor do kraja sezone 2020./2021. što znači da će logo nacionalne aviokompanije države Katar postati tek sedmi koji se u 90 godina dugoj tradiciji kluba pojavio na dresovima.

Sponzorstvo će također omogućiti Qatar Airwaysu da se poveže s milijunima ljubitelja ovog talijanskog kluba širom svijeta, ali i pomoći Romi da se poveže sa novim simpatizerima širom svijeta.

''Zadovoljstvo nam je objaviti potpisivanje sponzorskog ugovora čime Qatar Airways postaje službeni sponzor dresova Rome do kraja sezone 2020-2021. Roma je jedan od najuspješnijih i najpoznatijih klubova na svijetu, i naša zajednička strast da težimo izvrsnosti i inovacijama čini ovo prirodnim partnerstvom. Kao aviokompanija, razumijemo snagu sporta da zbližava ljude, tako da naše partnerstvo sa Romom dodatno naglašava ovo uvjerenje. Radujemo se suradnji i zajedničkom slavlju sa simpatizerima Rome širom svijeta'',, kazao je generalni direktor Qatar Airways Grupacije, Njegova ekselencija Akbar Al Baker.

''Ovo je rezultat višemjesečnih pregovora koji su vođeni u tajnosti u Londonu od strane našeg komercijalnog tima uz veliku pomoć cijelog tima Rome, i dolazi u veoma bitnom periodu za klub, na i izvan terena. Uz izgradnju novog stadiona i sudjelovanje u polufinalu Lige prvaka prvi put nakon 34 godine, veoma je uzbudljivo biti navijač Rome. S ponosom ćemo nositi ime Qatar Airwaysa na našim dresovima i radujemo se zajedničkim naporima da postignemo velike sportske i komercijalne uspjehe u narednim godinama'', rekao je predsjednik AS Rome, Jim Pallotta.

 Ugovor također dodatno jača poziciju Qatar Airwaysa u Italiji. Qatar Airways trenutno leti dva puta dnevno iz Rima i Milana, kao i jednom dnevno iz Venecije i Pise. Qatar Airways je prošle godine objavio i kupovinu 49 posto kompanije AQA Holding, vlasnice aviokompanije Air Italy.

Prošlog mjeseca, Qatar Airways je potpisao i petogodišnji ugovor sa vodećim njemačkim nogometnim klubom FC Bayern Munchenom, kojim postaje partner kluba do lipnja 2023. godine, što naglašava ulogu Katara kao globalnog lidera u oblasti sporta.

Kopirati
Drag cursor here to close