24. naslov u povijesti kluba

PSV razmontirao Ajax i postao prvak!

Crveno-bijeli farmeri su tri kola prije kraja pobjegli na nedostižnih plus 10 te uzeli svoju 24. titulu, kopljanici utakmicu završili s devet igrača
Sport / Nogomet | 16. 04. 2018. u 07:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

PSV je u izravnom okršaju protiv drugoplasiranog Ajaxa slavio s visokih 3:0 te je tako pred domaćim navijačima proslavio 24. naslov u povijesti kluba iz Eindhovena .

Sastavu Phillipa Cocua ovo je treći naslov u protekle četiri godine - njihovu dominaciju u zemlji tulipana prošle je godine prekinuo Feyenoord predvođen Dirkom Kuytom.

No, ove se godine titula vraća u grad dijamanata. Farmeri su tri kola prije kraja pobjegli kopljanicima na 10 bodova prednosti, javlja Goal.com.

Najtrofejniji nizozemski klub deklasiran je na Philips Stadionu . Prvi udarac zadao im je Pereiro u 23. minuti pospremivši odbijenu loptu u mrežu za erupciju oduševljenja na crveno-bijelim tribinama.

U 38. minuti De Jong glavom pogađa za 2:0 i sramežljivi kartonski trofeji sada su se već mogli jasno vidjeti među domaćim navijačima.

Točku na i u današnjem susretu, ali i u čitavom prvenstvu stavio je Bergwijn lijepim pogotkom u 54. minuti.

Kraj susreta nervozni je sastav momčadi iz glavnog grada dočekao s devet igrača. Najprije je Tagliafico dobio drugi žuti u 80. minuti, a samo tri minute kasnije Ajaxov De Jong morao je na prijevremeno tuširanje zbog izravnog crvenog kartona.

Tko bi rekao da je ta ista momčad, s istim imenima u sastavu, prije nekoliko mjeseci izbačena od Osijeka u trećem pretkolu Europske lige ? I to uvjerljivo - s dvije minimalne pobjede (1:0) u dva susreta. Bijelo-plavi nisu čak niti primili pogodak od prvaka Nizozemske.

I dok klub sa Drave , koji je tih dana proživljavao pravu nogometnu euforiju, sada letargično plovi bespućima HNL -a upisujući remije, njihov nizozemski protivnik na kraju je sezone dobio priliku iskusiti radost velikog uspjeha.

Baš kao i u životu, i u nogometu se kolo sreće okreće.

 

Kopirati
Drag cursor here to close