PSG kupuje

PSG se pojačava odličnim stoperom iz Bundeslige

Ovaj transfer je pomalo iznenađujući jer Borrusia nije na njemu zaradila mnogo zbog kratkog vremena provedenog u Dortmundu. Očito su zaključili da imaju dovoljno dobre zamjene i da im nije neophodan.
Sport / Nogomet | 16. 07. 2019. u 07:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Witters / Abdou Diallo

Standardni stoper Borussije Dortmund Abdou Diallo (23) na pragu je prelaska u Paris Saint-Germain, a vrijednost transfera procjenjuje se na 34 milijuna eura.

Francuski nogometaš u ljeto prošle godine stigao je u Borussiju Dortmund, koja je za njega platila Mainzu 28 milijuna eura.

Postao je standardni prvotimac, ali nakon samo jedne sezone napušta klub i odlazi u PSG, gdje će imati veliku konkurenciju, jer će se za minutažu na poziciji stopera morati boriti sa Thiagom Silvom, Marquinhosom i Presnelom Kimpembeom.

Francuski L'Equipe pak piše kako je sportski direktor PSG-a Leonardo 'prišapnuo' Diallou da ga čeka mjesto u početnoj postavi, a trener Tuchel, koji je bio zagovornik dovođenja ovog srednjeg braniča, čak je spreman promijeniti način igre, uvrštvajući u početni sastav jedng braniča više.

Ipak, ovaj transfer je pomalo iznenađujući jer Borrusia nije na njemu zaradila mnogo zbog kratkog vremena provedenog u Dortmundu. Očito su zaključili da imaju dovoljno dobre zamjene i da im nije neophodan.

Međutim, pogleda li se ekipa Borussije u ovome trenutku, povratkom Matsa Hummelsa, konkurencija među stoperima je još veća. Pored Dialloa koji je na odlasku, tu su još Hummels, Manuel Akanji (23), Dan-Axel Zagadou (20), Ömer Toprak (29) i Julian Weigl (23).

Cilj sastava iz Dortmunda ovoga ljeta je smanjiti broj igrača na platnome spisku. Već su prodali Isaka (San Sebastián), a Toljana poslali na posudbu u Italiju (US Sassuolo). Igrači kao što su Kagawa, Schürrle, Rode i Philipp također su svjesni da nemaju budućnosti u Borussiji.

Bivši trener BVB-a Thomas Tuchel pokušava pored Dialloa dovesti još jednog igrača iz Borussije u PSG. Radi se o Portugalcu Raphaëlu Guerreiru (25) kojeg je Tuchel ranije trenirao i dobro ga poznaje. Vrijednost transfera mogla bi iznositi 20 milijuna eura, piše Bild.

Kopirati
Drag cursor here to close