Grupna faza Lige prvaka

PSG najefikasniji u napadu, a Crvena zvezda najlošija u obrani

Na 96 utakmica grupne faze Lige prvaka postignuto je ukupno 275 pogodaka.
Sport / Nogomet | 13. 12. 2018. u 13:05 Anadolija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Napadači Paris Saint-Germaina (PSG) postigli su ukupno 17 pogodaka i ponijeli epitet najefikasnije momčadi grupne faze Lige prvaka.

Sinoćnjim susretima završena je grupna faza Lige prvaka, a na ukupno 96 utakmica u osam skupina postignuto je ukupno 275 pogodaka. To je znatno manje od rekordnih 306 pogodaka u prošloj sezoni.

Napad PSG-a u sastavu Edinson Cavani, Neymar i Kylian Mbappe bio je najefikasniji s postignutih 17 pogodaka.

Foto: Anadolija / Crvena zvezda - PSG (Neymar)

Pogodak manje postigli su napadači Manchester Cityja, a po 15 puta protivničke mreže tresli su napadači Porta i Bayern Munchena. Napadači Monaca i AEK-a na dnu su ljestvice s po dva postignuta pogotka.

Najbolju obranu s dva primljena pogotka na šest utakmica grupne faze Lige prvaka imala je njemačka Borussia Dortmund.

Obrana beogradske Crvene zvezde primila je ukupno 17 pogodaka i ponijela neslavni epitet najlošije obrane prve faze Lige prvaka.

PSG i Crvena zvezda su odigrali susret s najviše pogodaka u kojoj je beogradska momčad poražena u Parizu rezultatom 6:1.

Foto: Anadolija / Crvena zvezda - PSG (Kylian Mbappe)

Poljski reprezentativac Robert Lewandowski u dresu Bayerna iz Munchena postigao je osam pogodaka i najefikasniji je napadač grupne faze Lige prvaka.

Pogodak manje postigao je Barcelonin Lionel Messi, a treće mjesto s po pet golova dijele Romin napadač i kapetan reprezentacije Bosne i Hercegovine Edin Džeko, srbijanski reprezentativac u Ajaxu Dušan Tadić, hrvatski reprezentativac iz Hoffenheima Andrej Kramarić, PSG-ov Brazilac Neymar, Moussa Maraha iz Porta i Paulo Dybala iz Juventusa.

Najefikasniji napadač u povijesti Lige prvaka Cristiano Ronaldo za Juventus je u grupnoj fazi postigao samo jedan pogodak.

Foto: UEFA Champions League | Twitter / Ajax - Bayern Munchen (Robert Lewandowski)
Kopirati
Drag cursor here to close