Financijski Fair Play

PSG mora prodati igrače u vrijednosti od 70 milijuna eura

Ne bude li se PSG pridržavao kriterija roka i iznosa novca, treba računati s kaznama, koje mogu biti novčane, a mogu se odnositi i na Ligue 1, te u najgorem slučaju isključenje iz europskih natjecanja.
Sport / Nogomet | 23. 01. 2018. u 21:40 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Europska nogometna asocijacija UEFA došla je do konačnoga zaključka kako kod PSG-a nisu postojale nikakve anomalije prilikom dovođenja Neymara i Mbappea prošloga ljeta.

Međutim, kako bi se zadovoljio financijski fair play unutar jedne sezone, Parižani moraju prodati nekog igrača ili igrače, ovisno o tome koju cijenu mogu postići.

Kako jalja L'Équipe , UEFA-ino povjerenstvo zaduženo za kontrolu regularnosti prilikom transfera (Club Financial Control Body - CFCB) nalaže PSG-u prodaju nogometaša u vrijednosti od 70 milijuna eura, kako bi se zadovoljili zadani kriteriji fair playja.

Kao što je poznato, dolaskom Neymara iz Barcelone za 222 milijuna eura i Mbappea za 180 milijuna, PSG je izveo istinsku revoluciju na nogometnom tržištu i podigao cijene vrhunskih nogometaša do neslućenih visina.

Stoga je nužna ''samo'' formalna korekcija u knjigama financija, što znači da PSG mora prodavati do minimalne visine transfera od 70 milijuna.

Zadnji rok za balansiranje KIF-ova i KUF-ova je 30 lipnja 2018. godine, naložila je UEFA. Ne bude li se PSG pridržavao kriterija roka i iznosa novca, treba računati s kaznama, koje mogu biti novčane, a  mogu se odnositi i na Ligue 1, odnosno domaće prvenstvo, te u najgorem slučaju isključenje iz europskih natjecanja.

Budući u PSG-u postoji nekoliko igrača koji čeznu za minutažom, čini se kako promet od 70 milijuna eura do kraja lipnja ne bi trebao biti prevelik problem. Javier Pastore, Julian Draxler, Edison Cavani, Lucas Moura, Hatem Ben Afra... samo su neki od nezadovoljnika u timu Unai Emeryja.

Kopirati
Drag cursor here to close