Konačno!

PSG gotovo rutinski eliminirao Leipzig i prošao u finale Lige prvaka

Di Maria, Neymar i Mbappe imali su dobru večer u Lisabonu te su u prvoj polufinalnoj utakmici Lige prvaka svladali njemački Leipzig s glatkih 3:0. Prvi je to put da se momčad s Parka prinčeva plasira u finale Lige prvaka.
Sport / Nogomet | 18. 08. 2020. u 22:49 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: AS / Neymar je konačno uspio s PSG-om ući u finale Lige prvaka

Francuski je prvak poveo u 13. minuti utakmice. Di Maria je ubacio iz slobodnog udarca, a Marquinhos sjajno ispratio i s glavom pospremio loptu za vodstvo Parižana.

U 42. minuti Parižani su udvostručili prednost nakon grube grešek u obrani Leipziga.

Vratar Gulacsi je poklonio loptu veznom redu PSG-a, Paredes je ubacio na Neymara, koji elegantno loptu proslijeđuje do Di Marije, koji je posprema za 0:2.

Odmah na početku drugog poluvremena gotovo nevidljivi Dani Olmo ostao je na klupi, a u igru je ušao Schick. Ujedno, umjesto Nkunkua ušao je Forsberg, ali čini se da momčad Juliana Nagelsmanna time nije puno dobila.

PSG je u 56. minuti utakmice već stigao do 3:0. Ponovno je pogriješila obrana Leipziga, ovoga puta Upamecano koji nije izbio loptu, a ona dolazi do Di Marije.  Argentinac centaršutom pronalazi Bernata za 3:0.

Zanimljivo, ovo je Di Mariji bila 27. asistencija u Ligi prvaka, a samo Cristiano Ronaldo i Lionel Messi imaju više od njega (po 32).

Situaciju je provjeravala VAR soba, ali na kraju je gol priznat.

Do kraja utakmice obje su momčadi stvorile nekoliko šansi, ali lopta više nije htjela u mrežu.

PSG je peti francuski klub koji je stigao do finala Kupa prvaka / Lige prvaka, a samo su Engleska (8), Njemačka i Italija (obje po 6) imale više različitih finalista od Francuske.

Francuski prvak se plasirao u svoje prvo finale Lige prvaka nakon 110 odigranih utakmica u ovom natjecanju. Time su nadmašili Arsenalov rekord od 90 utakmica, odigranih između 1971.- 2006. do prvog finala.

U srijedu je na rasporedu još jedno njemačko - francusko polufinale, a sastaju se Bayern i Lyon.

Kopirati
Drag cursor here to close