Ligue 1

Prvijenci Messija i Lovre Majera u francuskom prvenstvu

Messijev je pogodak stigao tek u 87. minuti utakmice protiv Nantesa, odnosno nakon što je na terenu proveo točno 412 minuta, računajući Ligue 1.
Sport / Nogomet | 21. 11. 2021. u 00:10 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dugo je Lionel Messi čekao na svoj prvi pogodak u Ligue 1, iako je u Ligi prvaka već triput zatresao suparničke mreže. Konačno se u subotu i u domaćem prvenstvu upisao u strijelce, u svom šestom nastupu za PSG u tom natjecanju.

Taj je pogodak stigao tek u 87. minuti utakmice protiv Nantesa, odnosno nakon što je na terenu proveo točno 412 minuta, računajući Ligue 1. Postavio je tim svojim pogotkom konačnih 3-1, i to s igračem manje.

PSG je poveo već u drugoj minuti pogotkom Mbappea,  da bi Keylor Navas zbog grubog i nesmotrenog starta bio isključen u 65. minuti, još kod rezultata 1-0 za Parižane.

Iskoristili su tu brojčanu prednost gosti te desetak minuta kasnije došli do poravnanja, a pogodio je Randal Kolo Muani u 76. minuti. No, nisu došli do možda i očekivanog preokreta, a na kraju su ostali i bez tog jednog, jedinog boda.

Prije Messijeva gola za konačnih 3:1, u strijelce se autogolom upisao i Dennis Appiah.

Rennes je s 2:0 svladao Montpellier u 14. kolu francuskog prvenstva, a hrvatski reprezentativac Lovro Majer zabio je svoj prvijenac za francusku momčad.

Domaćin je poveo u osmoj minuti golom Martina Terriera, a u 28. minuti Majer je nakon lijepe akcije iz blizine povisio na 2:0.

Domaćin je od 41. minute imao igrača više jer je tada drugi žuti karton dobio Savanier.

Tako je nakon nekoliko sjajnih partija u kojima je oduševio francuske ljubitelje nogometa pregledom igre i dobrim asistencijama bivši igrač Dinama prvi put zatresao mrežu u francuskom prvenstvu.

Rennes je pobjedom skočio na drugo mjesto s 25 bodova, bodom više od Lensa i 12 manje od PSG-a.

   
Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
 
Kopirati
Drag cursor here to close