Večeras prvo četvrtfinale

Prvi četvrtfinalisti Češka i Portugal

Sport / Nogomet | 21. 06. 2012. u 08:38 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon jednodnevne pauze danas se nastavlja Europsko nogometno prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.

Drugu fazu natjecanja otvorit će četvrtfinalni susret između Češke Republike i Portugala.

Portugalci, predvođeni jednim od najboljih igrača svijeta Cristianom Ronaldom, apsolutni su favoriti. U posljednjem meču koji su odigrale ove dva izborništva, na EP-u u Austriji i Švajcarskoj, Portugalci su slavili sa 3:1, a Ronaldo je postigao jedan te asistirao kod drugog gola.

Izbornik Portugala Paulo Bento oprezan je u izjavama uoči večerašnjeg meča.

"Neće biti lako protiv Češke. Pokazala je da je sposobna vratiti se u igru", kazao je Bento, koji nema problema s povredama igrača. Očekuje se da meč počne s istim sastavom kao i prethodne.

S druge strane, češki izbornik Michal Bilek nije siguran hoće li moći računati na Tomasa Rosickog, koji se povrijedio u meču s Grčkom.

"Svi znamo da je on nezamjenjiv", istakao je Bilek.

Golman Češke Petr Čech nada se kako će njegova reprezentacija uspjeti proći Portugal i ponoviti uspjeh s EP-a 2004., kada je igrala polufinale.

"Prošli smo dva velika testa. Vratili smo se i imamo šansu ponoviti uspjeh iz 2004. Potrebna nam je još samo jedna pobjeda", izjavio je Čech i dodao da će mu najveću prijetnju predstavljati Ronaldo.

"Kada sam posljednji put igrao protiv njega, bio je igrač Manchester Uniteda. Njegov šut je nevjerovatno snažan, a može šutirati s obje noge. Uvijek pogodi metu, a odlično igra i glavom. Nadamo se da neće pogoditi protiv nas", kazao je češki golman.

Meč između Češke i Portugala na Nacionalnom stadionu u Varšavi počinje u 20 sati i 45 minuta.

Kopirati
Drag cursor here to close