SFK 2000 Sarajevo

Prvakinje BiH obavile pripreme na Bjelašnici, spremne za UEFA Ligu prvaka

Igračice SFK 2000 Sarajevo danas će završiti bazične pripreme na Bjelašnici.
Sport / Nogomet | 14. 07. 2019. u 15:43 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Igračice SFK 2000 Sarajevo danas će završiti bazične pripreme na Bjelašnici.

Nogometašice, koje su u protekloj natjecateljskoj sezoni osvojile šampionat i Kup Bosne i Hercegovine vrijedno su radile, kako bi se adekvatno pripremile za ovogodišnji nastup u UEFA Ligi prvaka za žene.

''Zadovoljne smo urađenim na Bjelašnici. Djevojke su jako dobro trenirale i sklapamo tim, koji će se moći nositi sa svim izazovima u Ligi prvaka'', rekla je Azra Numanović, generalna tajnica SFK 2000 Sarajevo.

I ove godine, SFK 2000 Sarajevo bit će domaćin turnira grupne faze UEFA Lige prvaka, a pored bh. prvakinja nastupit će Breidablik (Island), ASA Tel-Aviv University (Izrael) i ŽFK Dragon 2014 (Makedonija).

''Ponovo nam je ukazano povjerenje da organiziramo turnir UEFA Lige prvaka. Za nas je to velika obaveza i sve pripremne aktivnosti za dolazak protivnica su u tijeku. Vjerujemo da ćemo ponovo biti sjajni domaćini i na najbolji način predstaviti naš klub, državu i grad iz kojeg dolazimo. Koristim priliku da se zahvalim Nogometnom/Fudbalskom Savezu BiH i FK Sarajevo na podršci prilikom organizacije turnira grupne faze najprestižnijeg natjecanja u ženskom nogometu'', podsjetila je Numanović.

Kvalifikacijski turnir će biti održan od 7. do 13. kolovoza u Sarajevu i Zenici, a do sada su SFK 2000 Sarajevo pojačale Sanja Nedić i Sumeja Bektaš.

Nedić je stigla u SFK 2000 Sarajevo iz Nikšića (Crna Gora), a Bektaš iz ŽNK Banja Luka.

Kopirati
Drag cursor here to close