'Plemići' bruse formu

Prvak krenuo put Makarske

Nakon povratka iz Makarske, Zrinjski će krajem mjeseca nastupiti na Memorijalnom turniru Andrije Ankovića u Gabeli, a 31. siječnja momčad će otputovati u Medulin.
Sport / Nogomet | 19. 01. 2019. u 09:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Plemići" su u subotu otputovali u Makarsku gdje će provesti devet dana.

"U Makarskoj zaista imamo dobre uvjete i vjerujem kako će promjena destinacije donijeti nešto pozitivno. Imat ćemo na raspolaganju dvoranu, bazen, teretanu, idealan hotel i vjerujem da ćemo moći dobro raditi", dodao je Slišković.

Nakon povratka iz Makarske, Zrinjski će krajem mjeseca nastupiti na Memorijalnom turniru Andrije Ankovića u Gabeli, a 31. siječnja momčad će otputovati u Medulin. U Istri bi se "Plemići" trebali zadržati dva tjedna, tijekom kojih je planirano odigravanje pet-šest pripremnih susreta.

Foto: Bljesak.info / Trener Zrinjskog Blaž Slišković

"Ovo je najteži dio cjelokupne sezone, gdje će se raditi mjesec i pol dana teško i kvalitetno. Na svakom od ova 32 igrača je da kroz trening i pripremne utakmice izbori svoje mjesto u momčadi, da li među prvih jedanaest ili među osamnaest. Nastojat ću biti, koliko je god to moguće, objektivan i dati svim igračima priliku, a onaj tko se izbori radom, karakterom i kvalitetom, taj će iskočiti u prvi plan i započeti prvenstvo", kazao je trener Zrinjskog Blaž Slišković.

Foto: Bljesak.info / Prvak krenuo put Makarske

"Što se tiče ovog prvog dijela koji smo odradili u Međugorju i Mostaru sve je proteklo kako smo i priželjkivali. Par igrača je uhvatila viroza pa su preskočili zadnji dan treninga u Međugorju, ali nadam se da će od danas to biti sve u redu", rekao je nekadašnji kapetan i sadašnji pomoćni trener u Sliškovićevom stožeru Mario Ivanković.

"Vjerujem da ćemo sve zacrtano odraditi do turnira u Gabeli koji nas čeka za tjedan dana. Uvodni treninzi bili su usmjereni testiranju i nekom dizanju snage i aerobnog treninga. Očekujemo da ćemo pored nastavka rada na snazi i uigravati ekipu. Do turnira u Gabeli da imamo neku viziju i da za vrijeme kasnijih treninga sve to nadopunjavamo i nadograđujemo", rekao je Ivanković prije puta u Makarsku.

S pripremama za sljedeću sezonu krenuli su vratari: Antonio Soldo, Ivan Brkić, Bruno Šutalo, Vasilije Kolak; braniči: Marin Galić, Advan Kadušić, Pero Stojkić, Dario Rugašević, Slobodan Jakovljević, Hrvoje Barišić, Ivor Krešić, Renato Gojković, Nikola Rodin; vezni igrači: Fran Čirjak, Marko Perišić, Semir Pezer, Edin Rustemović, Josip Mikatek, Samir Bekrić, Ismar Hairlahović, Damir Šovšić, Igor Savić; krilni igrači: Miloš Filipović, Eman Marković, Marko Bencun, Šime Gržan, Kristijan Stanić, Abid Mujagić; napadači: Dalibor Veselinović, Amer Bekić, Anes Mašić, Nermin Hajdarević.

U zimskoj stanci klub je napustilo nekoliko igrača, među kojima Nemanja Bilbija i Ognjen Todorović, dva igrača koji su bili nositelji igre u protekle tri sezone u kojima je Zrinjski osvajao naslov bh. prvaka, no Slišković je istaknuo kako njihov odlazak ne znači da su ambicije Zrinjskog umanjene. 

Foto: Bljesak.info / Prvak krenuo put Makarske

"Otišli su Bilbija, Todorović, Laštro, Jović, Stanić, no to nas ni u jednom trenutku ne smije pokolebati. To su sve kvalitetni igrači, no i bez njih mi moramo igrati, koliko je god to moguće, još kvalitetnije i do samog kraja pokušati biti konkurenti vodećim klubovima i osvojiti još jednu titulu", poručio je trener Zrinjskog.

Kopirati
Drag cursor here to close