Tko drugom jamu kopa...

Prvak Južne Amerike Čile ispao na bizaran i nevjerojatan način

"Sol na živu ranu" Čileanaca dolila je činjenica da su na terenu izborili plasman u završnicu Svjetskog prvenstva, ali su eliminirani zbog... vlastite žalbe!
Sport / Nogomet | 11. 10. 2017. u 15:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko nogometno prvenstvo u Rusiji okončane na dramatičan način, na vidjelo je izišao način na koji je Čile eliminiran zbog... vlastite žalbe!

Naime, kao što je poznato, uoči posljednjeg kola Brazil i Urugvaj bili su sigurni putnici za Rusiju, a sad su im se pridružili Argentina i Kolumbija, dok će Peru igrati u dodatnim kvalifikacijama protiv Novog Zelanda.

Porazom u posljednjem kolu protiv Brazila, reprezentacija Čilea, inače kontinentalni prvak Južne Amerike, ostala je bez karte za Rusiju.

"Sol na živu ranu" Čileanaca dolila je činjenica da su na terenu izborili plasman u završnicu Svjetskog prvenstva, ali su eliminirani zbog... vlastite žalbe!

Peruanci, petoplasirana reprezentacija koja je izborila doigravanje, i šestoplasirani eliminirani Čile završili su CONMEBOL kvalifikacija s istim brojem bodova (26), ali Peruanci imaju bolju gol-razliku. Za ovakav rasplet zaslužni su sâmi Čileanci koji su na terenu osvojili bod više od Perua!

No, Nogometni savez Čilea uložio je žalbu na utakmicu kvalifikacija odigranu 6. rujna 2016. protiv Bolivije. U meču koji je završen 0:0, za Boliviju je igrao Nelson Cabrera (34), rođeni Paragvajac, koji po pravilima FIFA-e još nije imao pravo nastupa za novu domovinu. Međunarodni sportski sud CAS dao je Čileancima za pravo i registrirao utakmicu 3:0 u njihovu korist.

Na nesreću Čileanaca, pet dana ranije Cabrera je sudjelovao i u pobjedi Bolivije nad Peruom 2:0, pa je i ova utakmica registrirana službenim rezultatom od 3:0 za Peru. Da nije bilo žalbe Čilea, La Roja bi završila na petom mjestu i išla u doigravanje, dok bi Peru ostao kući. Jedan od najglupljih poteza u povijesti nogometa...

Kopirati
Drag cursor here to close