Opet po starom

Prva liga: Derbi nadgleda sudac suspendiran zbog pedofilije, a na listi i optuženik iz afere VAR!

U subotu će početi nova sezona u Prvoj ligi Federacije Bosne i Hercegovine i to čak pet mjeseci nakon što je prekinuta prošla sezona.
Sport / Nogomet | 06. 08. 2020. u 15:28 S.B. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon višemjesečne pauze federalni prvoligaši će u akciju, a prema najavama glavna borba bi se trebala voditi između bihaćkog Jedinstva i GOŠK-a iz Gabele, koji su se najviše pojačali ovog ljeta.

 Upravo se ta dva kluba sastaju u prvom kolu, u Bihaću u subotu s početkom u 17 i 30.

Inače, 'rak-rana' ove lige oduvijek je bilo suđenje koje se popravljalo s godinama, ali nijedna sezona nije mogla proći bez incidenata ili prijepora uzrokovanih suđenjem.

 Sve je kulminiralo u studenom prošle godine Sipinom akcijom 'VAR', kada su privedeni i saslušani brojni djelatnici Nogometnog saveza BiH, suci i klupski dužnosnici.

Zanimljivo, jedan od onih koji su tada bili na listi osumnjičenih, sudac iz Cazina Mirza Kazlagić, našao se na listi nominacija za prvo kolo. Doduše, Kazlagić, koji je bio sudac s A liste iz Prve lige Federacije BiH, nominiran je kao četvrti sudac na utakmici u Banovićima.

 To se može protumačiti samo ili da je s Kazlagića skinuta sumnja ili da povjerenika u NS-u Federacije BiH nije briga.

 Najveću odgovornost u ovom kolu imat će Semir Sarajkić iz Sarajeva, koji sudi derbi u Bihaću. No, ono što upada u oči je da je delegat na toj utakmici Emir Alečković iz Sarajeva, a koji je opet prije sedam godina suspendiran zbog – navodne pedofilije. Alečković je tada dobio maksimalnu kaznu od 24 mjeseca suspenzije.

Parovi 1. kola (subota)

BIHAĆ: Jedinstvo-Gošk

GRADAČAC: Zvijezda-Orašje

GRAČANICA: Bratstvo-Goražde

BANOVIĆI: Budućnost-Vis Simm Bau

ŽIVINICE: Slaven-Igman

TRAVNIK: Travnik-Radnik

KAKANJ: Rudar-Čapljina

TEŠANJ: Tošk-Posušje (nedjelja)

Kopirati
Drag cursor here to close