Ostaje prašnjavo...

Provocirao Tottenham: Mesut Özil u srcu je i dalje Topnik

Njemački veznjak je poraz Tottenhama u Liga kupu obilježio uz kratku poruku na Twitteru 'Ostaje prašnjavo', čime je jasno aludirao na praznu vitrinu trofeja Pijetlova, piše SportKlub.
Sport / Nogomet | 26. 04. 2021. u 14:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Epa / Mesut Ozil je u dresu Arsenala odigrao ukupno 254 utakmice

U nedelju je odigran finalni susret Liga kupa između Tottenhama i Manchester Cityja u kojem su Građani slavili sa minimalnih 1:0.

Gol odluke postigao je stoper Cityja Aymeric Laporte koji je bio najviši u skoku nakon kornera i tako pogodio mrežu Llorisa.

Pijetlove je sa klupe predvodio Ryan Mason nakon što je prošlog tjedna otkaz dobio Jose Mourinho poslije serije loših rezultata.

Kao što to obično biva, navijači Arsenala su se najviše naslađivali porazu svog najvećeg rivala, a bivši igrač ovog kluba Mesut Özil otišao je korak dalje.

Njemački veznjak je poraz Tottenhama obilježio uz kratku poruku na Twitteru 'Ostaje prašnjavo', čime je jasno aludirao na praznu vitrinu trofeja Pijetlova, piše SportKlub.

Bivši igrač Arsenala danas nosi dres Fenerbahcea, ali očigledno da mu je klub sa Emirata i dalje u srcu.

Tottenham je posljednji trofej osvojio još 2008. godine kada je u finalu upravo Liga kupa slavio protiv Chelseja sa 2:1.

Mesut Özil je u dresu Arsenala odigrao ukupno 254 utakmice u svim natjecanjima i postigao je 44 gola te upisao 77 asistencija.

Pored Arsenalova, nosio je dresove Real Madrida, Werdera, Schalkea i Rot-Weiss Essena u kojem je počeo svoju igračku karijeru.

S reprezentacijom Njemačke se 2014. godine okitio titulom prvaka svijeta u Brazilu, a s 'Elfom' je četiri godine ranije osvojio i brončanu medalju na SP u Južnoj Africi.

Inače, finale Liga kupa (Carabao Cup) na koje se referira veznjak Fenerbahcea igrana je pred publikom na Wembleyju.

Kopirati
Drag cursor here to close