Gorak rođendan

Proslava 33. rođendana Cristianu Ronaldu nije donijela puno sportske radosti

Španjolska Marca donosi statističke pokazatelje koji kažu kako Ronaldo nikada nije rođendan dočekao u lošijoj situaciji. I 2010. godine, kada je imao problema s ozljedom i izostancima, Ronaldo je nakon 26. rođendana zabijao gol po utakmici.
Sport / Nogomet | 06. 02. 2018. u 07:58 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedan od najboljih igrača u ovoj dekadi, Realov napadač Cristiano Ronaldo, proslavio je u ponedjeljak 33. rođendan, a niti jedan još nije dočekao u ovako teškoj situaciji.

Uživajući u fantastičnoj karijeri i briljantnoj formi proteklih godina, Ronaldo je osvojio gotovo sve što je mogao, zabio više pogodaka od svih drugih igrača Reala u povijesti i postavio niz rekorda koje će biti teško nadmašiti.

Prošlog ljeta vodio je Real do španjolske i europske krune, niti godinu dana nakon što je s Portugalom osvojio Europsko prvenstvo. Ali, nakon godine iz snova, uslijedio je veliki pad.

Španjolski sportski portal Marca donosi statističke pokazatelje koji kažu kako Ronaldo nikada nije rođendan dočekao u lošijoj situaciji. I 2010. godine, kada je imao problema s ozljedom i izostancima, Ronaldo je nakon 26. rođendana zabijao gol po utakmici. Unatoč dvomjesečnoj pauzi zbog ozljede, u 16 utakmica do rođendana zabio je 15 golova. Tešku situaciju s ozljedama i pronalaskom forme tada mu je uoči rođendana zagorčao i poraz od Espanyola, te njegov izlazak iz igre prije završetka utakmice protiv Malage, prije toga. Slično mu se, eto, dogodilo i protiv Levantea u zadnjem kolu LaLige, kada ga je Zidane iz igre povukao u 80. minuti. Doduše, sad je osam godina stariji.

Naredni rođendan (2011.) proslavio je s dva gola protiv Real Sociedada i sezonu završio s 41 pogotkom, a nakon 27. rođendana zabio je hat-trick Levanteu, svoj šesti u dotadašnjoj karijeri, i završio sezonu s 46 golova.

Hat-trickom je obilježio i svoj 28. rođendan 2013. potopivši Sevillu, a u sljedećih godinu dana još je popravio statistiku zabivši već do veljače 32 gola u 31 nastupu te sezone. Jubilarni 30. rođendan dočekao je s 28 golova na kontu, a do kraja te sezone zabio ih je čak 48, iako je Real ostao bez oba velika trofeja, jer je Barcelona uzela i LaLigu i Ligu prvaka.

Do 31. rođendana postao je još bolji i u veljači 2016. imao 30 golova u 29 nastupa te sezone, uz čak 11 u skupini Lige prvaka koju je i osvojio.


Prošle godine prvi je put Ronaldova karijera krenula silaznom putanjom. U veljači 2017. imao je samo 20 golova iz 25 utakmica, no probudio se u završnici sezone s deset golova u posljednjih pet utakmica.

Ove godine je još slabiji. Ronaldo je u 27 nastupa u pet različitih natjecanja zabio 20 golova, od kojih samo osam u La Ligi u kojoj dominiraju Leo Messi (20 golova) i Luis Suarez (16). Loša forma Ronalda očekivano se odrazila i na Real koji nakon 22 odigrana kola za Barcelonom zaostaje čak 19 bodova.

Mnogi fanovi Portugalca i Real Madrida zabrinuto se pitaju je li Cristianovo vrijeme već prošlo ili će još jednom pokazati zašto ga smatraju jednim od najvećih igrača svih vremena.

Kopirati
Drag cursor here to close