Kvalifikacije za EURO 2020

Prosinečki želi svih šest bodova u dvije utakmice

Cilj im je, kako kaže, osvojiti svih šest bodova u ove dvije utakmice, a da bi to napravili smatra da moraju biti najbolji.
Sport / Nogomet | 22. 03. 2019. u 10:48 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vjerujem da ova generacija ima kvalitetu i da možemo napraviti velike stvari'', rekao je izbornik reprezentacije Bosne i Hercegovine za N1 uoči prva dva susreta kvalifikacija za EURO 2020. BiH očekuje Armeniju 23. Ožujka na Grbavici, i Grčku tri dana kasnije na Bilinom polju.

Cilj im je, kako kaže, osvojiti svih šest bodova u ove dvije utakmice, a da bi to napravili smatra da moraju biti najbolji.

Armenija ima Mkhitaryana

Što se tiče prvog protivnika, Armenije, Prosinečki je kazao da se ne smije podcijeniti.

"Bilo je u četvrtak iznenađenja. Kazahstan pobijedi Škotsku, Azerbejdžan namuči Hrvatsku. Armenija ima Mkhitaryana, može stvoriti probleme. Ovisi kako ćemo se mi spremiti ovdje da u Sarajevu odigramo najbolje što možemo", kazao je izbornik BiH. 

"Nimalo lagana utakmica, koliko ljudi misle da jeste. To nije lagan protivnik. Oni imaju kvalitetu, dolaze dokažu. Neće to biti lagana utakmica, a to ovisi i o nama", poručio je selektor.

Reprezentativci BiH su motivirani, potvrdio je, četiri dana se već spremaju, igrači su svjesni značaja utakmice.

"Grčka je nezgodnija na papiru, ali siguran sam da će prvu utakmicu biti pun stadion, da ćemo odraditi to kako treba. To nam je samopouzdanje. Nema opuštanja, to su kvalifikacije - svaka utakmica je važna i teška", izjavio je Robert Prosinečki.

Dobri treninzi

Komentirajući formu igrača koji su pozvani za kvalifikacijske utakmice - Prosinečki je kazao da su manje-više svi standardni u svojim timovima. Istaknuo je da imaju malih problema sa povredama, ali je naglasio da su optimistični i motivirani.

BiH igra kvalifikacije za EURO 2020 u grupi J, gdje se još nalaze Italija, Lihtenštajn i Finska, pored spomenutih Armenije i Grčke.

Prosinečki je svjestan kako je Italija favorit.

"Italija je u šestom mjesecu, imamo vremena do tada. Sada su najvažnije ove dvije. Italija nije otišla na Svjetsko prvenstvo, dat će sve da odu na Europsko. Imaju smjenu generacija, nisu se najbolje adaptirali", zaključio je Prosinečki.

Podsjećamo, susret BiH - Armenija igra se na stadionu Grbavica 23. ožujka 20:45 minuta, dok je odmjeravanje snaga sa Grčkom u utorak, 26. ožujka na Bilnom polju u Zenici u istom terminu.

Kopirati
Drag cursor here to close