'Popravni'

Prosinečki vjeruje u bolje večeras

Promjene u sastavu najavljuje i Rober Prosinečki. Jedna će sigurno biti, jer se u postavu vraća Pjanić, hoće li biti više ostaje nam vidimo. Iako bi po viđenom u Tampereu morao izbornik napraviti puno više od jedne izmjene.
Sport / Nogomet | 11. 06. 2019. u 08:41 Feđa IBRULJ | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Safetu Sušiću su prvo dogodio Cipar, kasnije Izrael. Baždarević je također naletio na Kipar, Robert Prosinečki na Finsku. Za izbornika Sušića posljednja utakmica je bila baš ona protiv Izraela. Baždarević je nakon Cipra probao ispraviti situaciju protiv Belgije, kasnije se pokazalo da je to nemoguća misija, pa otpusno pismo dobio po završetku ciklusa.

Sada će se Prosinečki i njegovi momci pokušati izvaditi na najtežem mogućem protivniku, Italiji.

Novoj, renoviranoj nakon neuspjeha u posljednjem ciklusu. Italiji koja se tražila i koja se sudeći po posljednjim rezultatima našla.

Italija je još u desetom mjesecu prošle godine savladala Poljsku i nakon tog susreta ne zna za poraza. S obzirom na imena protivnika mnogi će reći ništa neočekivano, ali se niz od pet pobjeda u šest utakmica mora respektirati, posebno podatak da su Azzuri bez primljenog gola 568 minuta.

Testirao je Mancini u posljednjih godinu dana brojne igrače, od teenagera do veterana i posložio je reprezenatciju koja iz utakmice u utakmicu izgleda sve bolje. Sirigu, Bonucci,  Chiellini, Quagliarella spadaju u skupinu super iskusnih s preko trideset.  Važne uloge imaju Verratti, Jorginho,  Immobile, Insigne, ali i oni nešto mlađi poput Keana i Chiese. U posljednjem susretu Italija je bukvalno za deset minuta sredila Grčku, ali Mancini najavljuje promjene prije večerašnjeg susreta.

"Napravit ćemo nekoliko promjena u sastavu.  Imamo problema s realizacijom napadača, međutim meni je najvažnije da oni igraju dobro. Nije bitno tko postiže golove. Želimo igrati dobar nogomet i trudimo se da to činimo. Belotti je u Ateni igrao odlično i asistirao, nije postigao gol, ali bio je na nivou. Italija je uvijek imala sjajne igrače. Mislim da je BiH imala loš dan u Finskoj i vjerujem da je još uvijek kandidat da se plasira na Europsko prvenstvo i da će u Torinu biti mnogo bolji nego u Finskoj. Pjanić je sjajan igrač i oni će biti mnogo opasniji s njim u sastavu", govorio je na posljednjem druženju s novinarima izbornik Mancini.

Promjene u sastavu najavljuje i Rober Prosinečki. Jedna će sigurno biti, jer se u postavu vraća Pjanić, hoće li biti više ostaje nam vidimo. Iako bi po viđenom u Tampereu morao izbornik napraviti puno više od jedne izmjene.

"Atmosfera je dobra, ali šteta što smo izgubili u Finskoj. Što se tiče sastava, sigurno da će biti nekih promjena. U ekipu se vraća Miralem Pjanić i on nam je mnogo falio u Finskoj. Kada je on u timu, onda je protok lopte brži i vjerujem da će večeras biti mnogo bolje. U dosadašnjim susretima vezni red je bio taj koji nas je krasio. U Finskoj smo imali poteškoća i nismo imali motiva. Protiv Italije nas očekuje teška utakmica, međutim dat ćemo sve od sebe da izgledamo dobro na terenu", naglasio je Prosinečki.

Utakmica je na rasporedu u utorak u 20.45 sati. Utakmicu iz Torina prenosi Nova BH, koja ima ekskluzivna prava za područje BiH, a signal iz Italije emitirat će čak 32 svjetska kanala. 

Rezultati by SofaScore
Kopirati
Drag cursor here to close