Nastavak kvalifikacija za Europsko prvenstvo

Prosinečki: Utakmica s Finskom je sada najvažnija

Izbornik reprezentacije BiH Robert Prosinečki naglasio je na današnjoj konferenciji za medije da je meč protiv Finske trenutno najvažniji za reprezentaciju BiH, te da je optimist pred taj susret, ali da ne može garantirati pobjedu.
Sport / Nogomet | 31. 05. 2019. u 14:24 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji nogometaši Bosne i Hercegovine počeli su se okupljati danas na Ilidži uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo, odnosno gostujuće kvalifikacijske mečeve protiv Finske i Italije. 

Izbornik reprezentacije BiH Robert Prosinečki naglasio je na današnjoj konferenciji za medije da je meč protiv Finske trenutno najvažniji za reprezentaciju BiH, te da je optimist pred taj susret, ali da ne može garantirati pobjedu.  

''U nogometu nema garancija, čak ni kada si 100 posto siguran u pobjedu. Finska je sada najvažniji meč za nas i na to se trebamo fokusirati, dok o Italiji ne trebamo razmišljati. Bolja smo ekipa od Finaca, ali uvijek može doći do problema. Imaju igrače po kvalitetnim ligama, tipično su borbena ekipa, dobro stoje na terenu i prave pritisak. Vjerujem da naša ekipa može doći do pobjede, sigurno je da neke stvari trebamo izmijeniti, ali zadovoljan sam do sada urađenim poslom'', izjavio je Prosinečki.  

Izbornik naglašava da do kraja kvalifikacija ima još mnogo utakmica i bodova, ali da bi BiH pobjedom u Finskoj "počela razmišljati o ozbiljnijim stvarima", odnosno bila bi dosta bliže plasmanu na Euro. 

Dodaje da bi na gostovanje Italiji mnogo lakše otputovali s osvojena tri boda u meču protiv Finaca, te da će rezultat doći ako igrači daju svoj maksimum.  

Osvrnuo se i na utakmicu s Grčkom, u kojoj je vidio dosta dobrih ali i loših stvari.  

''Igrali smo odlično prvo poluvrijeme, ne sjećam se da je prije odigrala na tako visokoj razini, a onda smo pali u drugom. Pokušat ćemo neke stvari promijeniti, ali to je teško u kratkom vremenu. Možda bude i izmjena u sastavu. Imamo kvalitetu i sigurno je da možemo napredovati'', rekao je izbornik BiH.  

Prosinečki dodaje da će na okupljanje kasniti Edin Džeko i Miralem Pjanić, Džeko zbog obveza koje mora završiti, pa će se ekipi pridružiti sutra u 13 sati, dok je Pjanić slobodan jer ne može igrati protiv Finske, a pridružit će se ekipi 3. srpnja. 

''Pjanić je bitna karika, jedna od nvažnijih za naš tim, pogotovo od kako smo mu promijenili poziciju i mislim da puno bolje igra nego što je igrao. Imamo igrača koji će igrati umjesto njega i ja vjerujem da će oni odraditi dobar posao'', zaključio je izbornik.  

Utakmica Finska - BiH će biti odigrana 8. srpanja, dok je meč protiv Italije na rasporedu tri dana kasnije.

Kopirati
Drag cursor here to close