Reprezentacija devet utakmica neporažena

Prosinečki: Sve osim odlaska na Euro bi bio neuspjeh

Kvalifikacije kreću u ožujku naredne godine, dok se utakmice play offa za odlazak na Europsko prvenstvo preko Lige nacije igraju također u ožujku, ali tek 2020. godine.
Sport / Nogomet | 16. 11. 2018. u 11:22 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Očekivali smo tešku utakmicu i bila je takva. Na kraju je završilo bez pobjednika, bez golova i teško možemo sjetiti kada je jedan osvojen bod na gostujućem terenu imao svoju težinu kao ovaj s Ernst Happel stadiona. Osvojeno je prvo mjesto, osiguran je prelaz u elitno društvo među dvanaest najboljih europskih reprezentacijama u narednom izdanju Lige nacija. Jednako važno je izdvojiti činjenicu da je niz utakmica bez poraza narastao na devet. Sada se s nestrpljenjem čekamo prosinac i ždrijeb kvalifikacija za Europsko prvenstvo", rekao je nakon utakmice u Beču Robert Prosinečki.

Kvalifikacije kreću u ožujku naredne godine, dok se utakmice play offa za odlazak na Europsko prvenstvo preko Lige nacije igraju također u ožujku, ali tek 2020. godine.

Za sada su BiH i Ukrajina unutra, dva mjesta su slobodna. Rusi su vrlo blizu, dok se s posljednje mjesto bore u grupi Vels i Danska.

BiH ima deset bodova, Ukrajina devet, Rusi su trenutačno na sedam i čeka ih još gostovanje u Švedskoj, pa bi i oni mogli imati deset bodova, baš kao i Danska ako ostvari dvije pobjede do kraja.

"Ovo je bila teška utakmica kakvu smo i očekivali jer Austrijancima je igrala samo pobjeda. Igrali smo u sjajnom ambijentu zahvaljujući našim navijačima. Odigrali smo odlično prvo poluvrijeme, u drugom smo imali jedno razdoblje, ušli smo u neke greške, pa su nas oni stisli. Nismo mogli uspostaviti igru iz prvog poluvremena, nije bila taktika da se povučemo. Osvojili smo prvo mjesto s deset bodova, primili smo samo jedan gol. Činjenica da smo sada u elitnoj grupi Lige nacija sigurno je jedan veliki uspjeh i za mene kao trenera, ali i za BiH. kroz ove utakmice smo dobili jako puno prije svega na samopouzdanju, nekada izgleda dobro, nekada lošije, ali se ovi momci bacaju na glavu. Imamo kvalitetu i sve osim plasmana na Euro bi bio veliki neuspjeh", zaključio je 'Žuti'.

Kopirati
Drag cursor here to close