Nakon poraza u Ateni

Prosinečki: Razgovarat ću s predsjednikom Begićem i vidjeti što će biti dalje

Na pitanje ima li motiva i dalje biti izbornik BiH Prosinečki je odgovorio da će razgovarati s predsjednikom Nogometnog saveza BiH (NS BiH) Elvedinom Begićem, ”pa ćemo vidjeti što će se dalje događati”.
Sport / Nogomet | 16. 10. 2019. u 08:00 Anadolija Agencija

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Prvo želim čestitati Grčkoj, bila je bolja, zasluženo nas nadigrala i pobijedila'', rekao je Robert Prosinečki, izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine poslije poraza u Ateni od Grčke, rezultatom 1:2, čime je gotovo sigurno izgubljena šansa za plasman na EURO 2020 kroz kvalifikacije.

BiH je odigrala očajno. Niti jedan igrač, osim golmana Ibrahima Šehića, nije zaslužio prolaznu ocjenu.

''Nažalost, nismo bili pravi kao protiv Finske. Nemamo argument kako u tri dana nismo mogli odigrati dvije dobre utakmice. Griješili smo nevjerojatno puno i imali jako puno problema. Igrači koji su ušli nisu donijeli preokret. Izgubili smo šanse kroz kvalifikacije i sada se moramo koncentrirati na baraž'', rekao je Prosinečki, dodavši:

''Zašto nije bilo motiva, ne znam. Nismo bili niti na jednom nivou. Trkački nismo željeli... Puno smo griješili i napravit ćemo analize zašto je to tako''. 

Na pitanje ima li motiva i dalje biti izbornik BiH odgovorio je da će razgovarati s predsjednikom Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH (N/FS BiH) Elvedinom Begićem, ''pa ćemo vidjeti šta će se dalje događati''.

Prosinečki je i poslije blamaže u Ateni djelomično stao u zaštitu igrača, kao i nakon poraza od Armenije (2:4) kada je podnio ostavku, ali je povukao dva dana poslije. 

''Imali smo dosta pehova. Višća se povrijedio, Kvržić isto. Pjanić je bio bolestan četiri dana. Ne opravdavam nikoga. I dalje mislim da imao igrača i da BiH kada je prava može igrati sa svakom reprezentacijom. Zašto smo poslije odlične utakmice s Finskom, ovdje bili katastrofa, to ne mogu sada reći'', govorio je Prosinečki.

Hajrović: I meni je čudno kako smo večeras igrali

''S ovim porazom smanjili smo šanse za plasman na EURO 2020 kroz kvalifikacije. Sve nas je mnogo teško pogodio poraz, ali to je fudbal, idemo dalje'', rekao je Izet Hajrović, reprezentativac Bosne i Hercegovine koja je sinoć poražena u Atini od Grčke, rezultatom 1:2, u osmom kolu skupine ''J'' kvalifikacija za EURO 2020.

BiH je odigrala očajno, jednu od najgorih utakmica u 23-godišnjoj povijesti nacionalnog nogometnog tima.

''Grci su više htjeli pobjedu. Dobro smo se vratili poslije prvog primljenog gola. U drugom poluvremenu bez veze smo primili gol i onda se bilo teško opet vratiti. Imali smo tešku utakmicu s Finskom prije tri dana i sve nas je fizički malo ubilo'', rekao je Hajrović, te dodao:

''Digli smo se svi zajedno poslije pobjede nad Finskom. Ne znam?! I meni je čudno kako smo večeras igrali. Ne znam šta da vam kaže''.

John van't Schip: Teško je objasniti zašto je BiH igrala ovako loše

''Teško je objasniti zašto je BiH igrala ovako loše, odnosno šta je razlog naše pobjede'', rekao je John van't Schip, izbornik nogometne reprezentacije Grčke nakon utakmice u Grčkoj.

''Možda je BiH bila slaba radi nedostatka svježine jer je prije tri dana igrala tešku utakmicu sa Finskom kada je pobijedila 4:1'', kazao je Van't Schip, naglasivši:

''Napravili smo nekoliko promjena i to se vidjelo u drugom poluvremenu. Namučili su nas u prvom poluvremenu, ali smo očito bili odmorniji i u drugom bili bolji. Imali smo posjed lopte, puno šansi, inicijativu, igrali smo napadački, te na kraju zasluženo slavili. Naša igra sve više liči na onakvu kakvu želimo''.

Poslije osam odigranih kola u grupi ”J” prva je Italija, koja je još prije tri dana izborila plasmana na EURO 2020, s maksimalna 24 boda. Finska je skupila 15 bodova i dva kola prije kraja kvalifikacija nadomak je plasmana na naredno Europsko prvenstvo. BiH i Armenija imaju po 10, Grčka osam, te Lihtenštajn dva boda.

Bosna i Hercegovina, ukoliko ne uspije kroz kvalifikacije, priliku za plasmana na EURO 2020 imat će u dodatnim kvalifikacijama u ožujku jer je bila pobjednik grupe u Diviziji ”B” UEFA Lige nacija.

Kopirati
Drag cursor here to close