“Zmajevi” odradili posljednji trening

Prosinečki: O bodu ne razmišljamo, hoćemo sva tri

"Očekujem da će oni od prve minute igrati otvoreno, pokušat će dominirati i dati gol što je prije moguće. Naša snaga je svakako u kontrama i polukontrama", tvrdi izbornik Prosinečki
Sport / Nogomet | 14. 11. 2018. u 23:06 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentativci BiH su odradili posljednji trening prije posljednje utakmice u ovom dijelu Lige nacija. Ponovo su nakon 31. ožujka 2015. godine, Džeko, Pjanić i društvo osjetili teren stadiona Ernst Happel.

Tri godine i osam mjeseci je prošlo od posljednjeg dvoboja Austrije i BiH, prijateljskog u kojem nije bilo pobjednika 1:1. Tada je na klupi reprezentacije BiH bio Mehmed Baždarević, od 23 igrača koliko je imao na raspolaganju ostalo njih devet - Pjanić, Džeko, Bešić, Cimirot, Šunjić, Vranješ, Bičakčić, Zukanović, Prcić.

Pod vodstvom Roberta Prosinečkog reprezentacija BiH je odigrala deset utakmica, njih sedam je bilo prijateljskih, tri su bile u sklopu Lige nacija. Prve dvije utakmice na američkoj turneji su bile u nezvaničnom terminu, pa bismo mogli reći da "Žuti" još ne zna za poraz u službenim dvobojima na klupi BiH.

Iako su ove dvije reprezentacije igrale već u Zenici, ovaj dvoboj u Beču bi mogao biti onaj "pravi". Jer prije svega protivnik nema prostora za kalkulacije. Međutim i Prosinečki šalje poruku kako se neće kalkulirati ni na drugoj strani.

"Znamo da će tu biti puno naših navijača, maksimalno smo motivirani i ne razmišljamo o tome da nam odgovara u ovom susretu bod. Jer kada idete na bod, onda u većini slučajeva ostane praznih ruku. Mi smo u Zenici taktički odlično odradili posao i to ćemo ovdje pokušati ponoviti. Očekujem da će oni od prve minute igrati otvoreno, pokušat će dominirati i dati gol što je prije moguće. Naša snaga je svakako u kontrama i polukontrama", tvrdi izbornik Prosinečki koji već posloženu početnu postavu, ali je ne želi otkriti.

Sudeći prema posljednjem treningu od prve minute bi trebali zaigrati Šehić - Vranješ, Šunjić, Zukanović, Bičakčić - Sarić, Pjanić, Bešić - Duljević – Višća - Džeko.

Kopirati
Drag cursor here to close