Izbornik bh. reprezentacije

Prosinečki: Moramo pobijediti u naredna dva susreta

''Kapetansku traku preuzet će Miralem Pjanić'', rekao je Prosinečki na konferenciji za novinare.
Sport / Nogomet | 07. 10. 2019. u 18:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine počela je s okupljanjem danas u Trening centru Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine pred susrete s Finskom i Grčkom.

Izbornik bh. tima Robert Prosinečki rekao je kako će morati naći rješenje za ozlijeđenog Edina Džeku, te da su svi igrači spremni za susrete, javlja Anadolija.

Novinare je najviše zanimalo ko će zamijeniti Edina Džeku. Ostali igrači pristigli su u Zenicu na pripreme i svi dobro igraju, što je dobro za bh. tim, rekao je Prosinečki.

"To je tako kako jeste, ne možemo pobjeći od toga. Najvažnije je da bude dobro, da sve dobro završi i da bude kako želimo. Imamo do subote vremena da vidimo tko će ga zamijeniti, razmišljamo o igračima koji su tu. Ima par igrača koji nisu stigli, Jajalo, Hotića smo zvali jer je dobio papire da može igrati za BiH, i on će kasniti, ostali su svi tu i nadam se zdravo, čak i Duljević koji nije bio u kadru u Francuskoj i pregledan je i zdrav je. Svi igraju, to je dobro za nas. Svi koji su tu, njih 85%, igra i dobro su odradili utakmice. Nadamo se da ćemo kroz ovih pet dana razgovora i treninga napraviti sve da dobijemo utakmicu. Šanse su nam dobre, vjerujem da možemo dobiti tu utakmicu. Finci su nezgodni, težak protivnik, ali igramo kući pa ćemo vidjeti. Pritisak je veći i u javnosti i svemu posebno poslije svih događanja. Najvažnije je da sam zdrav, da imam motivaciju i želju da BiH napravi rezultat. Imamo do subote vremena da vidimo koga ćemo rotirati", rekao je Prosinečki.

Na raspolaganju izborniku Robertu Prosinečkom neće biti kapetan bh. tima Edin Džeko zbog dvostrukog loma jagodične kosti u jučerašnjoj utakmici Rome i Cagliarija, a poziv u reprezentaciju dobio je Dino Hotić. Prosinečki je rekao kako već neko vrijeme prati igru Hotića, a da će kapetansku traku preuzeti Miralem Pjanić.

"Pratim slovensku ligu, pratio sam Hotića, koji je imao dugi kontinuitet i zato je dobio poziv. U Ligi nacija smo izgledali ozbiljno i mislim da igrači trebaju da daju sve od sebe i da se vrati atmosfera. Sigurno je da će Pjanić biti kapetan, on će ih voditi u igri na terenu. Pjanić u reprezentaciji igra isto kao u Juventusu, on je zadnji vezni i naprijed dođe po potrebi. To radimo otkako sam došao i sam igra tu poziciju kao i tamo. On kad igra dobro, onda tim ima smisao, on je igrač koji diktira tempo. Ako bude na nivou kao što je bio, onda će Bosna izgledati jako dobro. Bitni su nam navijači, oni su naš 12. igrač, mogu usmjeriti utakmicu i puno stvari tijekom igre. Poslije ovih rezultata koji nisu bili dobri, oni su poljuljani. Mi možemo reći da će reprezentacija dati sve od sebe i da ćemo ići na pobjedu", rekao je Prosinečki.

Prosinečki je rekao kako za razliku od prijašnjih okupljanja, sada bh. tim ima više dana da se pripremi za predstojeće susrete.

Nakon današnjeg obraćanja medijima, za 18 sati najavljen je i prvi trening reprezentacije koji će 15 minuta biti otvoren za predstavnike medija.

Reprezentativci BiH 12. listopada u Zenici će u sedmom kolu grupe ”J” kvalifikacija za EURO 2020 ugostiti Finsku, a tri dana kasnije bodove će tražiti u duelu sa Grčkom u Ateni.

Poslije šest odigranih kola, poredak na ljestvici grupi ”J”: Italija 18 bodova, Finska 12, Armenije 9, BiH 7, Grčka 5, Lihtenštajn 1.

Kopirati
Drag cursor here to close